Διήμερο προβολών βίντεο τέχνης - Free Sunday
Διήμερο προβολών βίντεο τέχνης

Διήμερο προβολών βίντεο τέχνης

Στο πλαίσιο της θεατρικής και οπτικοακουστικής πλατφόρμας με θέμα την «Ενηλικίωση» στο Μαύρο κουτί του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, πραγματοποιείται διήμερο προβολών βίντεο τέχνης σε επιμέλεια Νίκου Γιαβρόπουλου.

Η «ενηλικίωση» ή ο τρόπος που την αντιλαμβάνονται οι συμμετέχοντες, είτε ως μια αρχή είτε ως τέλος, είναι ο κοινός παρονομαστής για την επιλογή των έργων, και πάντως ένα καθοριστικό σημείο στην εξέλιξη του καθενός.

Προσπάθεια του επιμελητή είναι να συμπεριλάβει έργα βίντεο τέχνης διαφορετικού προσανατολισμού περιλαμβάνοντας εικαστικά βίντεο, αφηρημένα βίντεο, έργα πειραματικά, βίντεο καταγραφής περφόρμανς.

Απώτερος σκοπός  είναι να ανοίξει επί τόπου ένας διάλογος μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών πάνω σε ζητήματα καλλιτεχνικής αναζήτησης.

Συμμετέχοντες:

Άννα Βάσωφ,  Κωνσταντίνος Γιάνναρης,  Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Γιώργος Ζαμπουλάκης,  Ντιάννα Μαγκανιά, Αβραάμ Παπαβραμόπουλος , Γιούλα Παπαδοπούλου,  Μαρίνα Προβατίδου, Χρήστος Προσύλης,  Μάνθος Σαντοριναίος,  Άγγελος Σκούρτης, Αννέττα Σπανουδάκη,  Τάκης Σπετσιώτης,  Μαργαρίτα Σταυράκη, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης

Video Trailer: Νίκος Γιαβρόπουλος

Μουσική Trailer: Γιώργος Σπανός

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ:  Χρήστος Παρίδης

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579