Αδάμ Τσαρούχης: Σε περίοδο κρίσης υπάρχει η ανάγκη ο κόσμος να ψάξει στοιχεία από το παρελθόν. - Free Sunday
Αδάμ Τσαρούχης: Σε περίοδο κρίσης υπάρχει η ανάγκη ο κόσμος να ψάξει στοιχεία από το παρελθόν.

Αδάμ Τσαρούχης: Σε περίοδο κρίσης υπάρχει η ανάγκη ο κόσμος να ψάξει στοιχεία από το παρελθόν.

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή «Σφίγγα», παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική του δουλειά («Μια αγάπη για το καλοκαίρι», «Σαν ταινία», «Ρετρό»), αλλά και τραγούδια που αγαπά από διάφορα μουσικά είδη. Με αφορμή την εμφάνισή του στη «Σφίγγα» αλλά και την κυκλοφορία του νέου του single με τίτλο «Το σ’ αγαπώ» (σε μουσική της Ανδριάνας Μπάμπαλη και στίχους του Νίκου Μωραΐτη), ο Αδάμ Τσαρούχης μίλησε στο Free-Sunday.gr.

Αρχικά θα ήθελα να μας πείτε πότε άρχισε η ενασχόλησή σας με την μουσική;

Ο πατέρας μου είναι τραγουδιστής όποτε από πολύ νωρίς ξεκίνησα να έχω τα πρώτα ερεθίσματα. Παρακολούθησα μαθήματα μουσικής και τραγουδιού από μικρή ηλικία και στην συνέχεια ήρθε μια υποτροφία στην Αμερική για μαθήματα μιούζικαλ και οι πρώτες συνεργασίες με Έλληνες δημιουργούς και ερμηνευτές. 

Τι θα περιλαμβάνει το ρεπερτόριο που θα παρουσιάσετε στη 
μουσική σκηνή «Σφίγγα»;

Το πρόγραμμα στην Σφίγγα θα είναι ένα μουσικό «Κολάζ» με  τραγούδια από τον πρώτο μου δίσκο καθώς και το νέο μου τραγούδι «Το σ αγαπώ» σε μουσική Ανδριάνας Μπάμπαλη και στίχους Νίκου Μωραίτη. Επίσης, τραγούδια από την Ελληνική και ξένη μουσική σκηνή και από μεγάλους έλληνες συνθέτες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, Γιάννης Σπανός, Μ.ανος Χατζιδάκις αλλά και νεότερων δημιουργών όπως Κωστής Μαραβέγιας και Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Σε δισκογραφικό επίπεδο τι ετοιμάζετε;

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου κυκλοφορεί το νέο μου τραγούδι σε μουσική Ανδριάνας Μπάμπαλη και στίχους Νίκου Μωραίτη από την HiddenTrackRecord ενώ παράλληλα βρίσκομαι και στην αναζήτηση υλικού. 

Δεδομένου ότι το ρεπερτόριό σας έχει πολύ έντονα τα στοιχεία της jazz μουσικής, θα το κατατάσσατε σε αυτού του είδους την κατηγορία;

Ο πρώτος μου δίσκος είχε όντως πολύ εντονο αυτό το στοιχείο. Κάτι που δεν  υπάρχει στο νέο τραγούδι και στην επόμενη δισκογραφική μου δουλειά. Επίσης το πρόγραμμα στην Σφίγγα έχει άλλη μουσική κατεύθυνση με πιο ποπ αισθητική. 

Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στο χώρο της ελληνικής μουσικής είναι πολύ έντονο το ρετρό στοιχείο;

Νομίζω είναι μια ανάγκη του κόσμου να γυρίζει σε εποχές που τα πράγματα ήταν πιο όμορφα και αθώα. Πάντα σε περίοδο κρίσης υπάρχει η ανάγκη ο κόσμος να ψάξει από το παρελθόν πράγματα και στοιχεία για να πάει μπροστά.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας καλλιτέχνης στην Ελλάδα του 2017;

Οι δυσκολίες είναι μεγάλες αυτή την στιγμή όπως είναι για όλους στην Ελλάδα της κρίσης. Δεν υπάρχουν αρκετές  δισκογραφικές εταιρίες που να μπορεί  ένας καλλιτέχνης να προωθήσει την δουλεία του.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Ένας δευτέρος δίσκος και εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.  

Info:

Ο Αδάμ Τσαρούχης στη μουσική σκηνή «Σφίγγα»
Special guest : Πέννυ Μπαλτατζή. Μαζί του στην σκηνή τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί .
Πιάνο - ενορχηστρώσεις: Μάνος Αθανασιάδης, Κιθάρα: Τάσος Θεοφυλλίδης, Μπάσο: Κώστας Κωνσταντίνου, Τύμπανα: Δημήτρης Χριστοδουλάκης, Video Art: Γιάννης Τσούκας
Μουσική σκηνή Σφίγγα :Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί