Ο Χρ.Θηβαίος αποκαλύπτει κρυμμένους χυμούς στα τραγούδια του Θ.Μικρούτσικου - Free Sunday
Ο Χρ.Θηβαίος αποκαλύπτει κρυμμένους χυμούς στα τραγούδια του Θ.Μικρούτσικου

Ο Χρ.Θηβαίος αποκαλύπτει κρυμμένους χυμούς στα τραγούδια του Θ.Μικρούτσικου

Μια ηλεκτρική, ροκ προσέγγιση, που θα αποκαλύψει ένα διαφορετικό πρόσωπο και κρυμμένους χυμούς σε σπουδαία τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, πραγματοποιεί ο Χρήστος Θηβαίος στις 27 Αυγούστου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο, εκπρόσωποι της ηλεκτρικής μουσικής στην Ελλάδα. Τα Υπόγεια Ρεύματα, τα Κίτρινα Ποδήλατα και οι String Demons.

Στη συναυλία σας στην Τεχνόπολη θα παρουσιάσετε τον «ηλεκτρικό» Θάνο Μικρούτσικο. Είναι μια πλευρά του που ίσως έχει παραβλεφθεί και δεν έχει φωτιστεί αρκετά. Γιατί νιώσατε ότι πρέπει να τη φωτίσετε;

Γιατί υπάρχουν συγκλονιστικά τραγούδια, τα οποία ακριβώς φωτίζουν την περίοδο που ζούμε. Εγώ προσωπικά δίνω στην παράσταση τον τίτλο «Έπειτα απ’ το μεγάλο μπουμ», που είναι πάνω σε ποίηση Κώστα Τριπολίτη, και νομίζω ότι και όλος ο κόσμος θα εισπράξει ότι ο ηλεκτρικός Θάνος Μικρούτσικος είναι ένας προφητικός Θάνος Μικρούτσικος. Σίγουρα με τη συνεργασία με τα Υπόγεια Ρεύματα, που έχουν δισκογραφήσει με τον Θάνο πολιτικά τραγούδια, με τα Κίτρινα Ποδήλατα, που είμαστε όλοι χρόνια φίλοι και συνεργάτες, και με τους String Demons θα παρουσιάσουμε μια άλλη υφή από τον ηλεκτρικό Θάνο Μικρούτσικο. Όλοι εμείς, μαζί με τον Καλλίστρατο Δρακόπουλο στα τύμπανα και στα κρουστά, τον Μάξιμο Δράκο στο πιάνο, στα πλήκτρα και στους προγραμματισμούς, και φυσικά πρωτοστατούντος και προεξάρχοντος του Θύμιου Παπαδόπουλου, θα παρουσιάσουμε μια πολύ ιδιαίτερη παράσταση, πάνω στη ροκ διαδρομή του Θάνου Μικρούτσικου.

Πώς νιώσατε στις πρόσφατες συναυλίες στο Ηρώδειο προς τιμήν του; Σας προκάλεσαν θλίψη ή λειτούργησαν θεραπευτικά;

Και τα δύο. Ο Θάνος είναι πάντα μέσα μου, είναι πάντα στο πιάνο, με καθοδηγεί, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, και στην καθημερινή μου ζωή, όχι μόνο στο Ηρώδειο, με ωθεί να γράψω, να δημιουργήσω, να συνθέσω, και με εξωθεί πάντα σε μελέτη και σε ιδιαίτερες ερμηνείες.

Υπάρχει κάτι που είχατε σχεδιάσει να κάνετε μαζί του και δεν προλάβατε;

Ναι! Είχαμε πει να ηχογραφήσουμε έναν ακόμη δίσκο με καινούργια τραγούδια, να επανηχογραφήσουμε παλιά, αλλά πιστεύω είμαστε ήδη στη διαδρομή όλα αυτά να πραγματοποιηθούν, πάντα με την παρουσία του μέσα μας.

Σας χαλάει το γεγονός ότι η συναυλία θα είναι μόνο με καθήμενους;

Έχει αποκτήσει πια έναν θεατρικό χαρακτήρα αυτή η νέα κανονικότητα, όπου προσπαθούμε πάντα να εισπράξουμε και να εκπέμψουμε κάτι διαφορετικό. Δηλαδή, μπορεί να μην είναι μια συναυλία που θα τραντάζεται από την κίνηση, ας το πούμε έτσι, των όρθιων σωμάτων, των ανθρώπων που θα είναι όρθιοι και θα χορεύουν στον ρυθμό, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να πάμε βαθύτερα και να δημιουργήσουμε όλοι, και εμείς από τη σκηνή και οι ίδιοι οι θεατές από κάτω, έναν σεισμό που μπορεί να είναι και μεγαλύτερος.

Η περίοδος της καραντίνας τι θετικό και τι αρνητικό σάς άφησε;

Το αρνητικό ήταν το γεγονός ότι έβλεπα θλιμμένα πρόσωπα, φοβισμένο κόσμο, τρομαγμένο κόσμο, αλλά αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι το μετέτρεψαν σε θετικό, γιατί άρχισα να ερμηνεύω τα χαμόγελα κάτω από τις μάσκες. Πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό και συγχαρητήρια σε όλους που άντεξαν και αντέχουν αυτό το οποίο μας έτυχε. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

INFO

Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει τον «ηλεκτρικό» Θάνο Μικρούτσικο

Μαζί του: Υπόγεια Ρεύματα - Κίτρινα Ποδήλατα - String Demons

27 Αυγούστου 2020

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15 (αριθμημένες θέσεις καθήμενων)

Προπώληση: Viva.gr, 11876

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι

Τηλ.: 213 0109300, 213 0109324

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.athens-technopolis.gr