Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων - Free Sunday
Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων

Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων

Πέμπτη 29 Ιουνίου

Θέατρο Άννα Συνοδινού

 Βασίλης Φλώρος

 “…κι ακούν όσους σιωπούνε...”

Ειρήνη Κωνσταντίνου

Δημήτρης Μπάκουλης

και το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα Terra Voce

Οpening act: Κατερίνα Αναγνώστου & Müzikal Ifade Duet

 3

Λουκάς Μεταξάς – κρουστά

Γιάννης Καραμανιώλας – κοντραμπάσο

Βαγγέλης Βοττέας – βιολί

Νικόλας Αγγελόπουλος  – στεριανό, πολίτικο λαούτο

Ειρήνη Κωνσταντίνου  – τραγούδι

Βασίλης Φλώρος – ακουστική κιθάρα, στεριανό λαούτο, τραγούδι

Ηχοληψία – τεχνική επιμέλεια: Γρηγόρης Αριστοβουλίδης 

Παραγωγή: Αγάντα Μουσικές Παραγωγές

 

Και φέτος το καλοκαίρι ο τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος και η πάντα διαλεχτή μουσική του παρέα, συνεχίζουν τον επιτυχημένο κύκλο των ζωντανών τους εμφανίσεων σε χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα.

Ένα ιδιαίτερο κάλεσμα για μοίρασμα, με αφορμή τον παραμυθένιο δημιουργικό κόσμο του τραγουδοποιού και της ανάμνησης των μουσικών ενός σύμπαντος που παραλαμβάνεται και ολοένα εξελίσσεται.

Μια φαινομενικά ετερόκλητη σύμπραξη με κοινό όμως τόπο, τον Λόγο, ως γενεσιουργό αιτία, ως μαθηματική αναλογία, αλλά και ως μήτρα ρυθμού και αρμονίας.

 

Τιμή εισιτηρίου: 12€

Προπώληση: 10€

Φοιτητικό - Άνεργοι - Α.Μ.Ε.Α.:  6€

Ώρα έναρξης: 21:00

 

Παρασκευή 30 Ιουνίου

Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Ευριπίδη

«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ»

2

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης - Μανώλης Δούνιας

Μουσική: Σταμάτης  Κραουνάκης

Σκηνικά – Κοστούμια:  Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Χορογραφία: Αγγελική Τρομπούκη

 

Πρωταγωνιστούν:

Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα

και οι

Αργυρώ Καπαρού, Άννα Λάκη, Δώρα Στυλιανέση, Φραγκίσκη Μουστάκη, Άννα Κλάδη, Ελεάνα Γεωργούλη, Δήμητρα Βήττα, Βάσια Λακουμέντα, Σμαράγδα Κάκκινου

Η τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» παρουσιάζεται φέτος το καλοκαίρι σε περιοδεία σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια.  Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση - πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή  Γιώργου Μπλάνα και έναν πολυμελή θίασο εξαιρετικών ηθοποιών, επιχειρούν να ζωντανέψουν την ιστορία της Ιφιγένειας με έναν φρέσκο και καινούριο τρόπο. Έναν τρόπο που δανείζεται τη γλώσσα της αφήγησης η οποία είναι η ρίζα του θεάτρου και στηρίζεται στο παιχνίδι αλλαγής ρόλων ανάμεσα στους τρεις υποκριτές και τον χορό.

Ακολουθώντας τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλα τα πρόσωπα του δράματος μοιράζονταν στους τρεις υποκριτές, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Μαζί τους ο εννιαμελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική και το τραγούδι της Αργυρώς Καπαρού,  αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας, αλλά κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στον χαμό της. Γιατί το πραγματικό θέμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η εξουσία: πως οι άνθρωποι έλκονται από αυτήν και μέχρι που μπορεί να φτάσουν για να την κατακτήσουν και να την διατηρήσουν.

Για τους Έλληνες η αρπαγή της Ωραίας Ελένης ήταν απλά ένα πρόσχημα για να εκστρατεύσουν κατά της Τροίας και να επιστρέψουν με τα λάφυρα των νικητών. Και φυσικά ούτε η «θυσία» μιας αθώας κοπέλας θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.

 

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 17 €, μειωμένο 13€

Σάββατο 1 Ιουλίου

Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

 Συναυλία Γιάννης Μαρκόπουλος

4

Το Σάββατο 1η Ιουλίου στις 21:00, ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει μία σημαίνουσα συναυλία στο Θέατρο Βράχων.

 Θα μας παρουσιάσει μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από τον κύκλο τραγουδιών "Εντεύθεν" ενώ παράλληλα θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα Μουσικά του έργα "Χρονικό", Ιθαγένεια", "Θητεία", "Ήλιος ο Πρώτος", "Μετανάστες", "Ανεξάρτητα", "Σεργιάνι στον κόσμο", "Τα Τραγούδια του νέου πατέρα" που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο. 

Οι νέες δυνάμεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού Δήμος Αναστασιάδης, Δάφνη Ζουρνατζή, Κατερίνα Παράσχου, αλλά και οι καταξιωμένοι Κώστας Μακεδόνας μαζί με τον ιστορικό ερμηνευτή των έργων του συνθέτη Χαράλαμπο Γαργανουράκη, θα αποδώσουν το διαχρονικό ορίζοντα των έργων και τραγουδιών που συνέθεσε ο  Μαρκόπουλος που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε... από τα περίφημα, «Μαλαματένια λόγια», την «Ελλάδα (Λένγκω)», τα «Χίλια μύρια κύματα», τα «Παραπονεμένα λόγια», τη «Φάμπρικα», τους «Οχτρούς», «Την Εικόνα σου (Χρώματα κι αρώματα», «Τα λόγια και τα χρόνια», το «Ζάβαρα-κάτρα-νέμια», «Τη μάνα του Αλέξανδρου», το «Όχι δεν πρέπει», ως τις νέες συνθέσεις του «Η Θαλπωρή», «Από μεγάλον έρωτα», «Αχ Πλάτανέ μου»,.....

Θα συμμετέχει το  φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η  Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία.

Οι αγαπημένες γνώριμες συνθέσεις θα συμπληρωθούν από τις νεότερες, προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία, σε μία μαγευτική βραδιά υπό την διεύθυνση του συνθέτη, την 1η Ιουλίου  στο  Θέατρο Βράχων.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

 

 

Κυριακή 2 Ιουλίου

Θέατρο Άννα Συνοδινού

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου

 5

Μαρί Τζόουνς

«Πέτρες στις τσέπες του»

Κωμωδία

 

Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη

Σκηνοθεσία:  Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου

Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Βίντεο: Όλγα Μπρούμα

Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σύρμω Κεκέ

Παραγωγή: Θέατρο του Νέου Κόσμου

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου

Από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, η παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του», ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.

Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή extras… δηλαδή κομπάρσοι… δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα.

Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια δύο ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα.

Τιμές εισιτηρίων: 11€