Οι ξένες σειρές που θα μας καθηλώσουν - Free Sunday
Οι ξένες σειρές που θα μας καθηλώσουν

Οι ξένες σειρές που θα μας καθηλώσουν

  • TV
Τη στιγμή που στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο κυριαρχούν η αβεβαιότητα, η μιζέρια και η ανασφάλεια για τη σεζόν που έρχεται, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ετοιμάζονται θαύματα για τη μικρή οθόνη. Πέρα από τις κλασικές αγαπημένες σειρές που θα επιστρέψουν, οι «πιλότοι» του φθινοπώρου –όπως λέγονται τα πρώτα επεισόδια των νέων σειρών– θα δώσουν το στίγμα της παγκόσμιας τηλεοπτικής σεζόν και τα πρώτα δείγματα είναι αξιόλογα. Ιδού, λοιπόν, ένας πλήρης οδηγός με νέες ξένες σειρές που αναμένεται να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Timeless

Η σειρά κάνει πρεμιέρα στις αρχές Οκτωβρίου και παρουσιάζει έναν εγκληματία ο οποίος έχει κλέψει μια μηχανή του χρόνου και προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την Ιστορία, καταστρέφοντας την Αμερική. Μια ομάδα ιστορικών έχει επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο να τον σταματήσει. Η περιγραφή δεν λέει και πολλά, ωστόσο όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που έχουν παρακολουθήσει σε avant-première πολλούς «πιλότους» προτρέπουν το κοινό να της δώσει σημασία.

This is us

Πρόκειται για μια δραματική σειρά, με την ηθοποιό Μάντι Μουρ να κρατά τον βασικό ρόλο. Ασχολείται με τις ιστορίες κάποιων ανθρώπων που γεννήθηκαν την ίδια μέρα και για κάποιον λόγο οι ζωές τους διασταυρώνονται.

The Exorcist

Η τηλεοπτική εκδοχή του διάσημου «Εξορκιστή» υπόσχεται σκηνές τρόμου και έντονη κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο και ξεκινά προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δεν αποκλείεται να προβληθεί και στη χώρα μας, μέσω του FOX, εφόσον στις ΗΠΑ θα προβάλλεται επίσης από το ομώνυμο κανάλι.

Pitch

H δραματική σειρά εστιάζει στην πρώτη γυναίκα που παίζει σε πρωτάθλημα μπέιζμπολ – είναι μάλιστα η πρώτη φορά στα χρονικά της αμερικανικής τηλεόρασης που το μπέιζμπολ γίνεται κύριο θέμα τηλεοπτικής σειράς. Το σίριαλ θα επιχειρήσει να παρουσιάσει την πορεία μιας γυναίκας που προσπαθεί να πετύχει σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο.

Shots Fired

Η εν λόγω δραματική σειρά είναι εμπνευσμένη από τις σκηνές βίας που έχει ζήσει τελευταία η Αμερική, με τις ρατσιστικές δολοφονίες κατά μαύρων. Το σίριαλ ακολουθεί τους κατοίκους μιας φανταστικής πόλης στη Βόρεια Καρολίνα, όπου η ηρεμία διακόπτεται από ρατσιστικές δολοφονίες. Η Έλεν Χαντ και ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους είναι μεταξύ των βασικών πρωταγωνιστών.

Conviction

Το δικαστικό-πολιτικό δράμα επικεντρώνεται σε μια επιτυχημένη δικηγόρο, κόρη πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, η οποία εκβιάζεται προκειμένου να ενταχθεί σε ένα νομικό τμήμα της κυβέρνησης που επανεξετάζει αμφιλεγόμενες εγκληματικές υποθέσεις που ίσως οδήγησαν σε λάθος καταδίκες. Η σειρά ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου στην αμερικανική τηλεόραση.

Designated Survivor

Με πρωταγωνιστή τον Κίφερ Σάδερλαντ, το πολιτικό θρίλερ του Ντέιβιντ Γκούγκενχαϊμ έχει άρωμα τρομοκρατίας. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του αμερικανικού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος και όλα τα μέλη της Γερουσίας χάνουν τη ζωή τους έπειτα από ισχυρή έκρηξη. Μοναδικός επιζών ο υπουργός Αστικής Ανάπτυξης (Κίφερ Σάδερλαντ), που αμέσως ορκίζεται Πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι επιθέσεις, ωστόσο, μόλις έχουν ξεκινήσει.

Bull

Πρόκειται επίσης για μία πολλά υποσχόμενη δραματική σειρά, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Επικεντρώνεται στην αρχή της καριέρας του διάσημου ψυχιάτρου-ψυχολόγου Phil McGraw, γνωστού ως Dr. Phil. Ο τελευταίος εργαζόταν για πάμπλουτους πελάτες, προκειμένου να τους ξελασπώνει σε δίκες, χειραγωγώντας ως ψυχολόγος τους ενόρκους. Έγινε διάσημος μέσα από το σόου της Όπρα Γουίνφρι.

Westworld

Από τις πολυαναμενόμενες σειρές, η οποία θα προβληθεί και στη χώρα μας, από τη Nova. Βασισμένη στην ομότιτλη ταινία, είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με εξαιρετικό καστ: Άντονι Χόπκινς, Εντ Χάρις, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Θάντι Νιούτον. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 2 Οκτωβρίου και λίγο αργότερα θα προβληθεί κι εδώ, από τη συνδρομητική τηλεόραση της Nova.

Crisis in six scenes

Το φετινό τηλεοπτικό «διαμάντι» ανήκει στον Γούντι Άλεν, που πραγματοποιεί την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα στη μικρή οθόνη για λογαριασμό της Amazon. H σειρά θα εστιάζει πού αλλού, στις ανθρώπινες σχέσεις, το αγαπημένο θέμα του διάσημου σκηνοθέτη. Πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, ο ίδιος ο Γούντι Άλεν και η Μάιλι Σάιρους (νέα τηλεοπτική μούσα του).

The case of: Jon Benet Ramsey

Πρόκειται για μια σειρά ντοκιμαντέρ, παρόμοια με το επιτυχημένο φετινό «American Crime», η οποία θα ασχοληθεί με τη δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική πριν από 20 χρόνια. Η εξάχρονη Τζον Μπενέτ Ράμσεϊ, διάσημη στις ΗΠΑ ως νικήτρια σε πολλά παιδικά καλλιστεία, βρέθηκε βάναυσα δολοφονημένη στο υπόγειο του σπιτιού της. Το έγκλημα δεν εξιχνιάστηκε, ύποπτοι ήταν οι γονείς και ο αδελφός της, αλλά ποτέ δεν βρέθηκαν αποδείξεις. Η σειρά θα παρουσιάσει δραματοποιημένα όλα τα γεγονότα, καθώς και καινούργια στοιχεία από την έρευνα που άρχισε πάλι το 2013.