Taste Files - Free Sunday - Results from #170

Το κρασί της Καστοριάς

Όταν ακούς Καστοριά, οι πρώτες εικόνες που έρχονται στον νου είναι η λίμνη, το χιόνι, η γραφικότητα και οι γούνες. Σήμερα όμως μιλάμε με τον Ανδρέα Στεργίου, τη δεύτερη γενιά…

Μακεδονίτικο Λευκό

Σαββατοκύριακο με καύσωνα και οι νύχτες αναζητούν τη δροσιά. Ένα ποτήρι λευκό κρασί, αρωματικό και δροσερό, από κτήματα που σέβονται τους κανόνες της οινοποίησης. Παιχνίδι με τις ποικιλίες, τη γη…

Η πιο νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με πέστο βασιλικού

Μία σαλάτα ζυμαρικών με αυθεντικό ιταλικό πέστο βασιλικού είναι ό,τι πρέπει για να χορτάσετε χωρίς κόπο τις ημέρες του μεγάλου καύσωνα. Σερβίρεται κρύα, είναι καλοκαιρινή, έχει απίστευτα αρώματα, είναι υγιεινή…

Νίκος Γαβαλάς: «Το καλό κρασί θέλει κόπο, στόχο και μεγάλη υπομονή»

 Η ιστορία ξεκινάει το 1906 με τον προπάππου του Νίκου Γαβαλά, τον Εμμανουήλ Γαβαλά, που φυτεύει τους πρώτους αμπελώνες. Τότε χρησιμοποιούσε τα μινωικά λαξευτά πατητήρια που υπήρχαν στο χωριό Άγιος…