Το μητρώο πολιτικών στελεχών της ΝΔ παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης - Free Sunday
 Το μητρώο πολιτικών στελεχών της ΝΔ παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης

Το μητρώο πολιτικών στελεχών της ΝΔ παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης

«Οι πολίτες αντιμετωπίζουν τα κόμματα με πολύ μεγάλη καχυποψία. Θεωρούν τα κόμματα ως κλειστά συστήματα. Τι μας λένε οι πολίτες: "Βλέπω όλο τους ίδιους και τους ίδιους στη ΝΔ, δεν υπάρχουν νέα πρόσωπα, μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μένει σε ισορροπίες μέσα στο κόμμα και δεν φέρνει καινούργιες δυνάμεις, πάλι με τους ίδιους θα κυβερνήσετε;". Όταν εκλέχτηκα είχα δεσμευτεί σε μία μεγάλη ανανέωση, όχι μόνο σε ιδέες, αλλά και σε πρόσωπα. Είχα χρησιμοποιήσει τη φράση ότι η ΝΔ είναι ένα "μαγαζί γωνία" δίχως εμπόρευμα και εννοούσα, τόσο τις ιδέες, όσο και τα πρόσωπα. Αυτήν τη δέσμευση για ανανέωση οφείλω να την κάνω πράξη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας σήμερα τη δημιουργία του μητρώου πολιτικών στελεχών του κόμματος, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

«Ενεργοποιούμε καινούργια πρόσωπα, δημιουργούμε μία νέα γενιά στελεχών, δημιουργούμε περισσότερες φωνές της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, τα μέλη του μητρώου είναι δυνάμει υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, θέλουμε να ανοίξουμε το κόμμα σε πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε, tους  βουλευτές και τα στελέχη τα ξέρουμε, θέλουμε αξιόλογους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που να θέλουν να ενεργοποιηθούν πολιτικά. Επιμένω σε αυτήν τη διαπίστωση, ότι τα κόμματα σήμερα δεν εμπνέουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη στους πολίτες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δοθεί η δυνατότητα και σε ανθρώπους που δεν είχαν μέχρι σήμερα σχέση με τη ΝΔ να προσεγγίσουν, μέσα από μία συγκεκριμένη διαδικασία, το κόμμα,  να ενεργοποιηθούν στους κόλπους του και να αποτελέσουν ένα δυναμικό από το οποίο θα αντληθούν και υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια και πρόσωπα που θα καλύψουν ανάγκες στελέχωσης της Διοίκησης σε κυβερνήσεις της ΝΔ.

Εντός των προσεχών ημερών θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και μαζί και το βιογραφικό τους.Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη. Όσοι εγκριθούν θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης και θα συμμετέχουν στην παραγωγή έργου μέσω των γραμματειών και των τομέων.

Η διεύθυνση της πλατφόρμας είναι www:ananeosi.nd.gr.

Στελέχη κοντά στον κ.Μητσοτάκη, σημειώνουν ότι η πρωτοβουλία έρχεται να υλοποιήσει μια βασική προεκλογική δέσμευση του και υποστηρίζουν ότι "το κόμμα ανοίγεται στην κοινωνία", υπενθυμίζοντας ότι στην κατάρτιση του προγράμματος της ΝΔ είχαν ανταποκριθεί πάνω από 700 άτομα, εκτός κόμματος, εκ των οποίων πολλοί συμμετέχουν μέχρι σήμερα. στις διάφορες ομάδες εργασίας που το επεξεργάζονται ενώ στο πρόγραμμα "Συμμετέχω", σημαντικός αριθμός πολιτών είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να στελεχώσει και να συμμετέχει σε δράσεις των Γραμματειών της ΝΔ, μέσω μιας άλλης  ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

«Όσον αφορά την τεχνοκρατική υποστήριξη του προγράμματός μας έχουμε λάβει πάνω από 1.000 βιογραφικά και 35 ομάδες εργασίας επεξεργάζονται πολιτικές θέσεις και τις θέτουν στην κρίση των οργάνων. Ταυτόχρονα, κάναμε και ένα τολμηρό άνοιγμα για τη χρηματοδότηση του κόμματος. Πάνω από 13.000 μέλη και φίλοι έχουν συμβάλλει για να στηρίξουν τη ΝΔ. Το κόμμα έχει πάνω από 400.000 μέλη. Αν το ένα τέταρτο είχαν τη διάθεση να προσφέρουν 20 ευρώ το χρόνο, θα συγκεντρώναμε ένα ποσό ενός εκατομμυρίου τον χρόνο για να καλύψουμε τις λειτουργικές ανάγκες μας και να απελευθερώσουμε την κρατική επιχορήγηση για την πληρωμή των χρεών μας. Έχουμε ενεργοποιήσει ομάδες εθελοντών», επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.