Ο συνωστισμός στα νησιά στέλνει τη μεταναστευτική ροή στον Έβρο - Free Sunday
Ο συνωστισμός στα νησιά στέλνει τη μεταναστευτική ροή στον Έβρο

Ο συνωστισμός στα νησιά στέλνει τη μεταναστευτική ροή στον Έβρο

Στροφή στον Έβρο δείχνουν να κάνουν οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία καθώς χθες από τα σύνορα πέρασαν χθες 214 άτομα.

Στις δομές φιλοξενίας τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται περισσότεροι από 14.634 μετανάστες, όταν το όριο φιλοξενίας δεν ξεπερνά τους 7.500 πρόσφυγες ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει την μεταφορά περίπου 8.000 προσφύγων στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα σύμφωνα με το «Έθνος», στη Θήβα, τη Λειβαδιά, το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου, στο παλαιό ψυχιατρείο στην Πέτρα Ολύμπου ή στο παρακείμενο χωριό Χορήγι, και το Δίον Πιερίας
Σε ότι αφορά στην Κρήτη, αναμένεται να φιλοξενηθούν περίπου 2.000-3.000 πρόσφυγες.

Στα σχέδια είναι επίσης η δημιουργία και δύο κέντρων κράτησης στη Λεμονού της Λέσβου και στο Μερσινίδι της Χίου όπου θα κρατούνται άτομα με παραβατική συμπεριφορά, μέχρι να μεταφερθούν στα προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα.

Κάθε δομή φιλοξενίας θα έχει χωρητικότητα από 500 έως 1.000 άτομα, ενώ στόχος των Αρχών είναι να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες. Θα πρόκειται «για χώρους που θα δημιουργηθούν με την προοπτική παραμονής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κι όχι προσωρινά και ήδη σε κάποια κέντρα οι οικίσκοι έχουν τοποθετηθεί», σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής.