Ιερώνυμος: Ήρθησαν οι παρεξηγήσεις - Με τα παλιά βιβλία τα θρησκευτικά - Free Sunday
Ιερώνυμος: Ήρθησαν οι παρεξηγήσεις - Με τα παλιά βιβλία τα θρησκευτικά

Ιερώνυμος: Ήρθησαν οι παρεξηγήσεις - Με τα παλιά βιβλία τα θρησκευτικά

«Οι όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν λύθηκαν» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

2606931

Για το μάθημα των θρησκευτικών, όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, θα χρησιμοποιείται το σημερινό βιβλίο μέχρι να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις και να βγουν τα καινούργια βιβλία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτό το αίτημα του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου για κατ' ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

2606792

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκε στα σκαλοπάτια του Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Τον κ. Ιερώνυμο συνοδεύουν οι μητροπολίτες Σπάρτης και Φθιώτιδος, καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής.

Ο αρχιεπίσκοπος είχε καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να διαλεχθεί με τον κ.Φίλη ενώ  από την πλευρά τους οι Επιτροπές των νέων προγραμμάτων  καταλογίζουν στην Εκκλησία «θεωρίες συνωμοσίας» και υπαινίσσονται ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν διαφωνεί με τις αλλαγές.

Μαξίμου: Αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Παιδείας, Νίκος Φίλης, καθώς και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και επισημαίνει ότι και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί. 

2606832

«Κατά την συνάντηση υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία», καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης. 

Φίλης: Τα αναλυτικά προγράμματα διδασκαλίας αλλάζουν

Τα αναλυτικά προγράμματα αλλάζουν και θα συνυπάρχουν με τα παλιά βιβλία, σημείωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. 

2606897

Ο κ. Φίλης συμπλήρωσε ότι «οι παρεξηγήσεις έχουν αρθεί, ο διάλογος συνεχίζεται, τα θρησκευτικά θα διδάσκονται με τα παλιά βιβλία και στο τέλος του χρόνου θα καταλήξουμε με την αξιολόγηση των νέων προγραμμάτων», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε μια δογματική αντίληψη, θέλουμε το διάλογο θα ακούσουμε ξανά τις απόψεις των ιεραρχών πάντοτε τηρώντας τρεις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί και από τον αρχιεπίσκοπο.

  • Η πρώτη αφορά υποχρεωτικότητα του μαθήματος.
  • Η δεύτερη αφορά την μη μείωση των ωρών διδασκαλίας.
  • Η τρίτη αφορά μια κατεύθυνση για τον ορθόδοξο πολιτισμό στο μάθημα των θρησκευτικών».

Π. Καμμένος: Εκκλησία και πολιτεία προχωρούν ενωμένες


Η Εκκλησία και η πολιτεία προχωρούν ενωμένες μέσα στο πνεύμα του διαλόγου και της Ορθοδοξίας, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.


2606875

Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε πολύ γόνιμο τον διάλογο όπου εξετάστηκαν όλα τα θέματα και διευκρινίστηκαν παρεξηγήσεις από το παρελθόν, ενώ επισήμανε πως ο διάλογος συνεχίζεται.