Ο Τσίπρας υπόσχεται στους δικαστικούς ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στους μισθούς τους - Free Sunday
Ο Τσίπρας υπόσχεται στους δικαστικούς ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στους μισθούς τους

Ο Τσίπρας υπόσχεται στους δικαστικούς ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στους μισθούς τους

Τα θέματα που σχετίζονται με τις αμοιβές τους παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, τους οποίους δέχθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια, στην οποία, όπως είπε, γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια για να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους «και μια αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε». 

"Ελάχιστη μειοψηφία η οποία προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενός ανώτατου δικαστηρίου", χαρακτήρισε τους δύο αντιπροέδρους του ΣτΕ που παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστών, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, ο οποίος αρνήθηκε να ανακοινώσει πότε θα επαναληφθεί η διάσκεψη για τις άδειες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, Νικόλαος Σακελλαρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Βασιλική Θάνου του Αρείου Πάγου και Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και η γενική επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Ευτυχία Φουντουλάκη.


«Η στάση της ηγεσίας της δικαιοσύνης με προβληματίζει και δεν είναι δυνατόν να λέει διασφαλίσαμε τις αποδοχές διότι είναι σαν να γίνεται συναλλαγή», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επεσήμανε οτι «έπρεπε να είναι οι ενώσεις για τα μισθολογικά των δικαστών στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για τις αποδοχές των δικαστών αποφαίνεται η δικαιοσύνη και αποφασίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο». 

Την ανάγκη συνέχισης της δικαστικής διαδικασίας στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την υπόθεση επισημαίνει σε δήλωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Η ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην παραίτηση δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αλλά και τα όσα ανέφερε εχθές στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», ήταν το σχόλιο του Μαξίμου