Ο Δήμαρχος Ευόσμου διαψεύδει τον Τσίπρα - Free Sunday
Ο Δήμαρχος Ευόσμου διαψεύδει τον Τσίπρα

Ο Δήμαρχος Ευόσμου διαψεύδει τον Τσίπρα

Σε διάψευση της αναφοράς του πρωθυπουργού ότι μίλησε μαζί του για το θέμα των εργατικών κατοικιών στον Εύοσμο, προχώρησε ο Δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Πέτρος Σιούλας με συνέντευξη του στο Ράδιο Θεσσαλονίκης.

«Μάλλον επικοινώνησαν με συνεργάτη μου και όχι με εμένα, πάντως με ποιον μίλησαν δεν έχω ενημερωθεί ακόμη. Δεν με ενημέρωσε κανένας από τους συνεργάτες μου ότι με ζητούσαν από το Μαξίμου.

Στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου δεν έχουμε οργανωμένες εργατικές κατοικίες. Έχουμε όμως πάρα πολλές κατοικίες οι οποίες είναι εργατών και αγοράστηκαν με δάνεια, αυτό πρέπει να εννοούσε χθες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέχρι στιγμής δεν έχω καμία ενημέρωση από τους πολίτες της περιοχής ότι κάποια κατοικία βγαίνει σε πλειστηριασμό».

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η δήλωση που έκανε για το θέμα και η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και τώρα στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου: “Επειδή κατοικώ απο το 1978 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και σήμερα ο κ.Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για το ζήτημα των πλειστηριασμών και διαβεβαίωσε την Βουλή, αφού μίλησε και με τον Δήμαρχο, ότι δεν υπάρχουν εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο, να ενημερώσω ότι: Ναι στον Εύοσμο δεν έχει χτίσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας συγκροτήματα εργατικών κατοικιών, όπως σε άλλες περιοχές της πόλης μας (Ξηροκρήνη, Πολίχνη, Καλαμαριά, Αμπελόκηποι, Διαβατά, Φοίνικας).

Όμως:

1.Έχουν αγοραστεί και διατεθεί σε δικαιούχους του Οργανισμού, ειδικών κατηγοριών, διαμερίσματα έτοιμα, αγορασμένα απο τον Οργανισμό, είναι εργατικές κατοικίες!!

2. Οι περισσότερες κατοικίες στον Δήμο μας έχουν αγοραστεί με δάνεια μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, με χορήγηση στεγαστικού δανείου απο τον ΟΕΚ., είναι εργατικές κατοικίες!!