Γενική αποδοκιμασία της πρόσπάθειας για αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης δικαστικών - Free Sunday
Γενική αποδοκιμασία της πρόσπάθειας για αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης δικαστικών

Γενική αποδοκιμασία της πρόσπάθειας για αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης δικαστικών

Αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση «να σταματήσει τα παιχνίδια με τους θεσμούς, το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη και εν τέλει την ίδια τη Δημοκρατία», απευθύνει η ΝΔ, η οποία με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του κόμματος, υπενθυμίζει ότι «Το όριο ηλικίας για την αποχώρηση των δικαστικών λειτουργών είναι συνταγματικά προσδιορισμένο».

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της ανακοίνωσης.

«Το όριο ηλικίας για την αποχώρηση των δικαστικών λειτουργών είναι συνταγματικά προσδιορισμένο.Οποιαδήποτε μεταβολή σε αυτό το όριο είναι αδιανόητη.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια με τους θεσμούς, το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη και εν τέλει την ίδια τη Δημοκρατία».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ότι «η συνταγματική διάταξη για τα ηλικιακά όρια παραμονής στην υπηρεσία δεν αφήνει απολύτως κανένα περιθώριο παρερμηνείας», αποτελεί κόλαφο για όσους στην κυβέρνηση σχεδίαζαν άλλη μια συνταγματική εκτροπή.«Τρόμο προκαλεί οποιαδήποτε σκέψη για μεταβολή του ανώτατου συνταγματικού ορίου με τυπικό νόμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης. Ελπίζουμε μετά από αυτό η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδια της για παράταση της θητείας αρεστών στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δικαστών –γιατί περί αυτού πρόκειται, σχολίασε το ΠΟΤΑΜΙ.


Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεση της στην αύξηση των ορίων ηλικίας εξέδωσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και σε κοινή ανακοίνωση η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους