Κρίσιμη ομιλία Γιούνκερ στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Κρίσιμη ομιλία Γιούνκερ στη Θεσσαλονίκη

Κρίσιμη ομιλία Γιούνκερ στη Θεσσαλονίκη

Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναγορεύεται σήμερα Πέμπτη στις 8μμ στo Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κ.Τσίπρας θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον κ.Γιουνκερ, ο οποίος έρχεται στη Θεσσαλονίκη από το Κίεβο, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής ΕΕ- Ουκρανίας.

«Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ υπερασπίζεται σθεναρά τη θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό σύνολο και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, αποτίοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, φόρο τιμής στο θάρρος του» δήλωσε ο Περικλής Μήτκας, πρύτανης του ΑΠΘ, ο οποίος είχε τη σχετική πρωτοβουλία.

«Ακόμη και τώρα, ίσως αρκετοί δεν γνωρίζουν τη συμβολή του Προέδρου Γιούνκερ στην υπόθεση της Ελλάδας. Και αυτό όχι μόνο από συμπάθεια στη χώρα μας, αλλά κυρίως, από βαθιά πίστη στα ευρωπαϊκά ιδεώδη και στην αξία της διατήρησης της ευρωπαϊκής συνοχής», δήλωσε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντιφώνηση του κ.Γιουνκερ, μία μέρα αφ'ότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε την έξοδο της Ελλάδας απο τη διαδικασία υπεβολικού ελλείμματος, για την οποία πανηγύρισε η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του κ.Γιουνκερ, παραγματροποιει η ΛΑΕ στον Λευκό Πύργο με ομιλητή, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην φωτογραφία η αναγόρευση του κ.Γιουνκερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστήμιου Αθηνών τον Φεβρουάριο 2011.