Η κυβέρνηση δίνει πελατειακές απαντήσεις σε υπαρκτά προβλήματα των ΟΤΑ - Free Sunday
Η κυβέρνηση δίνει πελατειακές απαντήσεις σε υπαρκτά προβλήματα των ΟΤΑ

Η κυβέρνηση δίνει πελατειακές απαντήσεις σε υπαρκτά προβλήματα των ΟΤΑ

Αύξηση μισθού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων μέσω επιδομάτων, υπερωριών ή προβλέψεων για κάλυψη των εξόδων κίνησης, προβλέπει το νομοσχέδιο για το προσωπικό των ΟΤΑ το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή και πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Το νομοσχέδιο διασφαλίζει την παραμονή όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους και το αντικείμενο εργασίας ακόμα και για εκείνους που εργάζονται σε δημοτικές επιχειρήσεις και αίρει τον περιορισμό προσλήψεων σε πολλές περιπτώσεις, χωρλις πρόβλεψη για το κόστος.
Χαρακτηριστικά, προβλέπονται:
η επέκταση του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών και σε άλλους εργαζομένους, πέραν όσων απασχολούνται στενά στην καθαριότητα,
η καταβολή μουσικού επιδόματος στους μουσικούς υπαλλήλους ΟΤΑ.
αντιμισθία για τους αντιδημάρχους
αποζημιώσεις για τους συμμετέχοντες στα δημοτικά συμβούλια (εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά), δαπάνες για τη μετακίνηση αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων.
άρση της απαγόρευσης οι ειδικοί και επιστημονικοί συνεργάτες στις περιφέρειες, δικηγόροι ή άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, να ασκούν παράλληλα το επάγγελμά τους.
παροχή δυνατότητα στους δήμους που δεν διαθέτουν δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς να συμμετέχουν σε ήδη υφιστάμενες τέτοιες επιχειρήσεις, τις οποίες θα επιχορηγούν
κατάργηση αναστολής προσλήψεων σε αυτές τις επιχειρήσεις που είχε επιβληθεί
τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ) εξαιρούνται των ρυθμίσεων –όσον αφορά τα οικονομικά– που ισχύουν για τις υπόλοιπες δημοτικές επιχειρήσεις, εφόσον λειτουργούν ως «κέντρα πολιτισμού».