Δημόσιες ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση Θάνου - Free Sunday
Δημόσιες ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση Θάνου

Δημόσιες ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση Θάνου

Ενστάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, ως επικεφαλης της νομικής υπηρεσίας της γγ του πρωθυπουργού.

«Δεν ήταν καλό το ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τοποθετήθηκε σε μια πολιτική θέση», δήλωσε σήμερα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι μεταφέρει την προσωπική του άποψη, αποδοκίμασε και τις πρόσφατες δηλώσεις γης κυρίας Θάνου, λέγοντας ότι «δεν συνάδουν με μια πολιτικοποίηση ενός ρόλου, ο οποίος είναι διαφορετικός πριν από δεκαπέντε ημέρες και διαφορετικός τώρα».

Παρόμος επιφυλάξεις είχε εκφράσει χθες και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

«Πιστεύω ότι πρέπει να αποφεύγονται τοποθετήσεις ανωτάτων δικαστικών ή έστω προσφάτως αφυπηρετησάντων ανωτάτων δικαστικών λειτουργών σε θέσεις οι οποίες υποδηλώνουν εμπιστοσύνη είτε προς την κυβερνητική εξουσία είτε προς κόμματα».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Χαράλαμπου Αθανασίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ο κ.Χρυσόγονος είπε ότι «το ότι έγιναν λάθη από τη μια πλευρά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται και από την άλλη, πρέπει να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».