Ο Σταθάκης αποδοκιμάζει την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ΑΠ για τον Γεωργίου - Free Sunday
Ο Σταθάκης αποδοκιμάζει την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ΑΠ για τον Γεωργίου

Ο Σταθάκης αποδοκιμάζει την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ΑΠ για τον Γεωργίου

«Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέματα όπως του κ. Γεωργίου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου να επανεξεταστεί η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Σταθάκης.

Η κυβέρνηση πήρε όλα τα μέτρα που ήταν αναγκαία να πάρει έναντι των θεσμών, είπε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος χωρίς να διευκρινίσει αν η κίνηση της κυρίας Δημητρίου εντάσσεται στις «αποφάσεις της Δικαιοσύνης που προκαλούν το κοινό αίσθημα, δημιουργούν εντάσεις και σχολιασμούς».

Παράλληλα διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο κ.Βαρουφάκης είχε υποβάλλει γραπτή εισήγηση για «το σχέδιο παράλληλων πληρωμών» ο κ. Σταθάκης.

«Ποτέ σε προφορικό λόγο… Δεν έχει καμία σημασία ή καμία υπόσταση» είπε σχολιάζοντας τη δήλωση Βαρουφάκη ότι είχε παρουσιάσει προφορικά το σχέδιο του IOU ήδη από το 2013 παρουσία του κ. Σταθάκη.

Ο Υπουργός ενέργειας επανέλαβε ότι υπάρχει συμφωνία «για παραχώρηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ» την οποία απέδωσε στο ότι η χώρα «όφειλε να άρει το μονοπώλιο στο λιγνίτη» αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες εργασίας στη λιγνιτική παραγωγή ακόμη και αν παραχωρηθεί μια μονάδα σε ιδιώτη.

«Θέλουμε τη ΔΕΗ πυλώνα του συστήματος, θα έχει το 50% του ενεργειακού μας συστήματος, θα επιβιώσει» είπε σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει για την κακή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, ενώ επανέλαβε χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες ότι θα γίνει "τακτοποίηση αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια".