Τσίπρας: Όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση - Free Sunday
Τσίπρας: Όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση

Τσίπρας: Όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση

«Όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να σωπάσουμε. Δεν θα σωπάσουμε, έχουμε άποψη. Θα λέμε την αλήθεια και αυτό δεν είναι παρέμβαση», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως «το μέτωπο για τις άδειες αφορά την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Υλοποιήσαμε τη δέσμευση να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο». 

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στην προσπάθειά μας να προχωρήσουμε στον διαγωνισμό είχαμε απέναντί μας και τους καναλάρχες και τη ΝΔ. Ο Κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να μποϊκοτάρει τη συγκρότηση ΕΣΡ. Στόχος του να μη γίνει κανένας διαγωνισμός. Λένε συνειδητά ψέματα ότι για τους όρους του διαγωνισμού αποφάσισε μόνος του ο κ. Παππάς, ενώ την απόφαση έλαβε η Βουλή των Ελλήνων.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πραγματικό διακύβευμα είναι αν επιτέλους σε αυτόν τον τόπο θα αποφασίζει η Βουλή και η εκλεγμένη κυβέρνηση ή τα οργανωμένα συμφέροντα. «Τα συμφέροντα τόσα χρόνια έκαναν αεροπειρατεία», είπε. 

«Η ΚΕ που προέκυψε από  το δεύτερο συνέδριο επιβεβαίωσε το πολιτικό μας σχέδιο. Να συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για την οριστική έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια και να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Τσίπρας. 

«Επιβεβαίωσε την πολιτική μας επιλογή να μην υποχωρήσουμε μπροστά στις στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και την οικονομική ολιγαρχία. Επιβεβαίωσε τη δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αντιπαρατεθούμε με τη διαπλοκή & τη διαφθορά» πρόσθεσε. 

ΝΔ: Ποια τεχνογνωσία και για ποιο λόγο κομίζει στους κ. Τσίπρα – Παππά ο κ. Αρτεμίου;»

Απαντώντας στην ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας αμετανόητος απέδειξε άλλη μια φορά ότι δεν διαθέτει κανένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.
Εμφανίστηκε απόμακρος από τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, που χειροτερεύει τη ζωή των πολιτών. 
Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η διατήρησή του στην εξουσία και ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από τον αντισυνταγματικό “νόμο Παππά” και τον ακυρωμένο διαγωνισμό που έκανε. 
Συκοφαντίες, ψέματα, καθεστωτισμός και εμμονή στη στήριξη του Υπουργού - καναλάρχη. 

Η απολογία του δεν πείθει κανέναν. 
Ας σταματήσει επιτέλους τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και ας εξηγήσει στους απογοητευμένους πολίτες που εξαπάτησε, τι σχέση έχει με τους ανθρώπους των Panama Papers που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου. 
Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου - ειδικευμένος στις offshore - στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;».