Εσωκομματικά προβλήματα παρά τα χειροκροτήματα στον Τσίπρα - Free Sunday
Εσωκομματικά προβλήματα παρά τα χειροκροτήματα στον Τσίπρα

Εσωκομματικά προβλήματα παρά τα χειροκροτήματα στον Τσίπρα

Δύο μηνύματα που αφορούν στις εσωκομματικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ μετά από το συνέδριο κατέγραψε χθες η Κεντρική Επιτροπή που συνήλθε για πρώτη φορά για «να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ στις πλάτες της», όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Το άλλο ήταν η μη εκλογή της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη και του Υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά στο πολιτικό συμβούλιο που για πρώτη φορά εξέλεξε η Κ.Ε. ως ενιαίο καθοδηγητικό κέντρο κυβέρνησης και κόμματος. Τις δύο θέσεις κατέλαβαν, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, Φωτεινή Βάκη και η πρώην υπουργός, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σύζυγος του υπουργού ναυτιλίας, Θ.Δρίτσα, ο οποίος δεν επαναπροτάθηκε από τον πρωθυπουργό, για το ανώτατο κομματικό όργανο, στο οποίο μέχρι τώρα συμμετείχε 

Μήνυμα προς τον πρωθυπουργό αποτελεί και η δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π.Σκουρλέτη, μετά από την απόφαση του κ.Τσίπρα να μην τον προτείνει για το Πολιτικό Συμβούλιο.

"Αν πρόκειται να διαχωριστεί το υπουργείο σε δυο μέρη, προτιμώ να μείνω απλός βουλευτής", είπε ο κ.Σκουρλέτης, συνεργάτες του οποίου, αποδίδουν τη μη πρόταση στη διαφωνία του για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

"Το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στο οποίο μπορεί να συμμετέχουν πρόσωπα από την ευρεία δεξιά έως την ευρεία αριστερά", δήλωσε σήμερα ο επανεκλεγείς γραμματέας της ΚΕ, Πάνος Ρήγας.