Ο Τσίπρας καθησυχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν την απόφαση του ΣτΕ - Free Sunday
Ο Τσίπρας καθησυχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν την απόφαση του ΣτΕ

Ο Τσίπρας καθησυχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν την απόφαση του ΣτΕ

Με τις εισηγήσεις των Συμβούλων Επικρατείας θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για το νόμο περί τηλεοπτικών αδειών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή διάσκεψη ολοκληρώθηκε η εισήγηση του εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλου Επικρατείας Γεωργίου Παπαγεωργίου, η οποία είχε αρχίσει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαγεωργίου, τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015. Με την ολοκλήρωση της εισήγησης, έλαβαν τον λόγο οι δικαστές, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους επί του ζητήματος.

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που ανησυχεί για τη μάχη που βλέπει να χάνεται, ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο είπε χθες ότι οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση των υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αναβλήθηκε λόγω της διαδικασίας στο ΣτΕ

Η κυβέρνηση θα τηρήσει και είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, δήλωσε σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. 

"Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, εμείς πιστεύουμε ότι αυτός ο νόμος πρέπει να αποσυρθεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, επειδή, όπως ειπε, "ο νόμος αυτός έχει πολύ έντονα χαρακτηριστικά αυταρχισμού και αντιδεοντολογικά σε σχέση με τη λειτουργία της ενημέρωσης, της πολυφωνίας, του πλουραλισμού που επιβάλλεται σε ένα δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος".