Αλ. Τσίπρας: Μία εμβληματική μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας για τους πολίτες - Free Sunday
Αλ. Τσίπρας: Μία εμβληματική μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας για τους πολίτες

Αλ. Τσίπρας: Μία εμβληματική μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας για τους πολίτες

«Ψηφίζουμε μία εμβληματική μεταρρύθμιση» στο χώρο της υγείας που είναι «για τους πολίτες και όχι για τους ιδιοκτήτες των ιατρικών κέντρων. Για τους πολλούς», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

«Είμαστε δύο φορές περήφανοι. Πρώτον γιατί το κάνουμε πράξη σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και επιτροπείας. Το νομοσχέδιο θα μπορούσε να είχε έρθει στις συνθήκες της ευμάρειας και της ανάπτυξης παλαιότερα. Και θα είμαστε δύο φορές πιο περήφανοι αν σε δύο χρόνια από σήμερα ο πολίτης που έχασε την αξιοπρέπειά του στα χρόνια της κρίσης, μπορεί τότε να συγκρίνει και να πει με σιγουριά ότι «ναι αυτοί παλέψανε με εντιμότητα και έφτιαξαν κάτι για την δική μας την ζωή όταν άλλοι έκαναν πάρτι ξεπουλούσαν το Ντυνάν και έστηναν αργομισθίες», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Το δικό μας αξιακό φορτίο, η πολιτική ταυτότητα και οι αρχές μας, είναι εγγεγραμμένες σε κάθε παρέμβαση στην Υγεία. Οι κυρίαρχοι κύκλοι συνέδεαν μονοσήμαντα την αξιοπιστία της χώρας με την προθυμία των ηγεσιών της να υπακούουν στους δανειστές. Δεν υπήρξε μεγαλύτερο έλλειμμα αξιοπιστίας από την περίοδο 2010 έως 2014, όταν από το βήμα της Βουλής ακούστηκε ότι αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια έπρεπε να τα εφεύρουμε, ότι είναι ευλογία ότι μαζί τα φάγαμε», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών για τους σημαιοφόρους στα σχολεία. «Για σας η αριστεία είναι αν θα κρατούν την σημαία τα παιδάκια των 7-8 ετών ανάλογα με το αν έχουν καλό βαθμό» είπε και τόνισε ότι «το εθνικό σύμβολο έχουν όλοι την δυνατότητα να το κρατούν και δεν πρέπει να υπάρχει η διάκριση του σκληρού ανταγωνισμού στα 7 και 8 έτη». 

«Ακολουθούμε ένα σχέδιο εξόδου με σταθερά βήματα. Στην οικονομία είμαστε σε τροχιά αμετάκλητης λήξης της περιόδου των μνημονίων μέσα σε ένα χρόνο. Όμως η νέα αποχή για τη χώρα πρέπει να χτιστεί και διαμορφώνεται από σήμερα και εμείς πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη. Οργανικό κομμάτι της νέας εποχής είναι η επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.