«Να σταματήσει η Ελλάδα να στηρίζει μια τυραννία», ζητά η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας - Free Sunday
«Να σταματήσει η Ελλάδα να στηρίζει μια τυραννία», ζητά η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας

«Να σταματήσει η Ελλάδα να στηρίζει μια τυραννία», ζητά η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας

Δημόσια έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει το καθεστώς του Μαδούρο έκανε με δήλωση του στον Ελεύθερο Τύπο ο περιφερειάρχης του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, ο οποίος επέστρεψε σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά την παραδειγματική ολιγοήμερη κράτησή του στις φυλακές.

Ο Αντόνιο Λεντέσμα, λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση του, έκανε μέσω της συζύγου του, Μίτσι Καπρίλες, μια αποκλειστική δήλωση στον «Ε.Τ.», με την οποία επικρίνει τη στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στον Νικολάς Μαδούρο.

«Ζητάω από τον ελληνικό λαό να αναλύσει το δράμα που ζούμε οι Βενεζουελάνοι και από την ελληνική κυβέρνηση ζητάω να μη συνεχίσει να στηρίζει μια τυραννία που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές που διέπουν μια αληθινή Δημοκρατία», δήλωσε ο περιφερειάρχης του Καράκας.

Στον «Ε.Τ.» μίλησε αποκλειστικά και η σύζυγος του περιφερειάρχη του Καράκας, Μίτσι Καπρίλες Ντε Λεντέσμα, η οποία αποκάλυψε πως έγινε η σύλληψη του Λεντέσμα, ενώ χαρακτηρίζει το καθεστώς του Μαδούρο «δικτατορία» που «διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».