Κύρτσος: Δεν έχει πια απήχηση η κριτική περί νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη - Free Sunday
Κύρτσος: Δεν έχει πια απήχηση η κριτική περί νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη

Κύρτσος: Δεν έχει πια απήχηση η κριτική περί νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη

«Καθένας πέφτει θύμα των αντιφάσεών του», σχολίασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος για τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφορικά με την παρέμβαση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη.

«Συμφωνώ με την εκτίμηση του κ.Κουρουμπλή, δηλαδή ότι με αυτά που λέει ο κ.Λαλιώτης δημιουργεί δυσκολίες σε αυτούς που είναι στο ΠΑΣΟΚ -ή σε ό,τι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ- να πάνε να συνεννοηθούν ή να συνεργαστούν με τη ΝΔ. Αλλά και εδώ βλέπουμε μία αντίφαση: Ο κ. Κουρουμπλής έχει απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει άποψη για το αν κάποιοι άλλοι του ΠΑΣΟΚ, που έχουν απομείνει και κινούνται ανεξάρτητα, θα συνεννοηθούν στο μέλλον -δε θα απορροφηθούν, αλλά θα συνεννοηθούν- με τη ΝΔ», ανέφερε ο κ. Κύρτσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σημείωσε δε ότι ο κ. Κουρουμπλής συμμετέχει σε μία κυβέρνηση «που έχει υπέγραψε ότι τα επόμενα 100 χρόνια θα ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα». «Απορώ με το θράσος αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι αφού έχουν υποταγεί ουσιαστικά σε μία συγκεκριμένη πολιτική και την έχουν πάει στα άκρα, μετά σου 'σερβίρουν' και μία κριτική για τη νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία ή τον νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη. Δεν νομίζω πια ότι αυτά έχουν απήχηση. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε μία άλλη πολιτική, έκανε κοινωνικοποιήσεις, έκανε αυξήσεις, έδινε συντάξεις. Εγώ διαφωνούσα με πολλά αυτά, αλλά τι σχέση έχει η πολιτική που έκανε επί αλλαγής ο Ανδρέας Παπανδρέου με αυτά τα χάλια που βλέπουμε σήμερα;», διερωτήθηκε ο ευρωβουλευτής.