Θέμα υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών έθεσε ο Μητσοτάκης στον Παυλόπουλο - Free Sunday
Θέμα υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών έθεσε ο Μητσοτάκης στον Παυλόπουλο

Θέμα υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών έθεσε ο Μητσοτάκης στον Παυλόπουλο

«Επανέλαβα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον προβληματισμό μου για την υπονόμευση και των δημοκρατικών θεσμών. Του εξήγησα γιατί για τη Νέα Δημοκρατία η μόνη λύση είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε  ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από τη συνάντηση που είχε στο προεδρικό γραφείο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μετά από αίτημα του.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Μητσοτάκης κατά την είσοδο του στο Μέγαρο, ζήτησε από τον κ.Παυλόπουλο να μην γινει καμία επίσημη δήλωση καθώς, όπως είπε, "η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά κρίσιμη και θα προτιμούσα, ενόψει και της συγκυρίας", είπε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, απάντησε σχεδόν αμέσως σε κάτι όμως που ο κ.Μητσοτακης δεν είπε, αποδίδοντας του ότι είπε "δημοκρατική εκτροπή"

«Μιλά για δημοκρατική εκτροπή σαν να βγήκαν τα τανκς στη χώρα. Εγώ θα έπρεπε να μιλάω γι' αυτό γιατί η ΝΔ βάζει εμπόδια στην εφαρμογή του Συντάγματος» είπε η κυρία Γεροβασίλη, η οποία είπε ότι το αίτημα για εκλογές είναι «εκτός τόπου και  χρόνου».

Η ακριβής δήλωση του κ.Μητσοτάκη, έχει ως εξής:

«Συζητήσαμε εκτενώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Επανέλαβα στον κ. Πρόεδρο τους εντονότατους προβληματισμούς μας, όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών.

Εξήγησα, στον κ. Πρόεδρο, γιατί - κατά την άποψη της Νέας Δημοκρατίας - η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή στην οποία έχει περιέλθει, είναι οι εκλογές, το συντομότερο δυνατόν». 

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι την τετάρτη θα πάει στον κ.Παυλόπουλο, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για να τον ενημερώσει για την απόφαση του κόμματος για το Κυπριακό