Τον πρώην πρόεδρο του Αρ. Πάγου, Αθ. Κουτρομάνο πρoτείνει η ΝΔ για πρόεδρο στο ΕΣΡ - Free Sunday
Τον πρώην πρόεδρο του Αρ. Πάγου, Αθ. Κουτρομάνο πρoτείνει η ΝΔ για πρόεδρο στο ΕΣΡ

Τον πρώην πρόεδρο του Αρ. Πάγου, Αθ. Κουτρομάνο πρoτείνει η ΝΔ για πρόεδρο στο ΕΣΡ

Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο θα προτείνει η ΝΔ για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μετά την «κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά», η οποία, όπως επανέλαβε σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος «προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου έχει ως εξής: 

«Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί.
Γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.
Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση.
Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση.

Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.».

Το βιογραφικό του κ. Κουτρομάνου

Ο κ. Κουτρομάνος γεννήθηκε το 1948 στην Καρδίτσα, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας και γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Στο δικαστικό σώμα μπήκε στις 19-7-74 και προήχθη σταδιακά σε πρωτοδίκη (1976), πρόεδρο Πρωτοδικών (1989), εφέτη (1993), πρόεδρο Εφετών (2004), αρεοπαγίτη (2006), αντιπρόεδρο ΑΠ (2011).