Στις 3 του Σεπτέμβρη, κανείς δεν καταλαβαίνει την κυβέρνηση... - Free Sunday
Στις 3 του Σεπτέμβρη, κανείς δεν καταλαβαίνει την κυβέρνηση...

Στις 3 του Σεπτέμβρη, κανείς δεν καταλαβαίνει την κυβέρνηση...

Ημέρα παραποιήσεων και παρερμηνειών ήταν η προχθεσινή Κυριακή για την κυβέρνηση, καθώς εκτός από το άρθρο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, που, όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, παρερμηνεύθηκε, παραποιήθηκε και η αναφορά του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, σύμφωνα με τον οποίο η χρηματοδότηση από το πακέτο Γιουνκερ, δεν έχει προχωρήσει εξ αιτίας της απαίτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για business plan.

Τις διευκρινίσεις έδωσε ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης, ο οποίος σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το πακέτο «αφορά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και δεν είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης».

Η ανακοίνωση του κ. Φλαμπουράρη έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά παραποιήθηκε η αναφορά μου στο ‘πακέτο Γιούνκερ' ώστε να υπάρξει σπέκουλα και διαστρέβλωση της αλήθειας. Το ‘πακέτο Γιούνκερ‘ αποτελεί δανειοδότηση, κυρίως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαιτεί business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του. Αυτή ακριβώς ήταν η δήλωσή μου. Έχει καμία σχέση με αυτά που γράφονται και λέγονται;».

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Επικρατείας, σε κυριακάτικη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ρωτήθηκε για την χαμηλή απορροφητικότητα του «πακέτου Γιούνκερ», και απάντησε ως εξής: «Για να αξιοποιηθεί, χρειάζεται δύο πράγματα, (…) Είναι δάνειο και έχει μία τρομακτική διαδικασία. Πρέπει να καταθέσεις business plan και για να εγκριθεί θέλει τα έσοδα – έξοδα να είναι θετικά, να έχει συν για να μπορεί να αποπληρωθεί το δάνειο. Δεν γίνονται σε ένα χρόνο αυτά τα πράγματα. Είμαστε κυβέρνηση δύο χρόνων…».