Αλ. Τσίπρας: Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε δραστικές μεταρρυθμίσεις - Free Sunday
Αλ. Τσίπρας: Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε δραστικές μεταρρυθμίσεις

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε δραστικές μεταρρυθμίσεις

«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε δραστικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία», σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην Ευρωαραβική Σύνοδο.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το Δεκέμβριο θα αποφασιστούν τα άμεσα μέτρα για το δημόσιο χρέος και θα ανοίξει ο δρόμος για την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ώστε μετά να αρχίσουν οι συζητήσεις για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018 και μετά» κάτι που αποτελεί «πολύ σημαντικό βήμα για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και την απεμπλοκή από τις δανειακές συμβάσεις που συνοδεύονται από μνημόνια», 

«Στόχος μας οι μόνιμα υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας πως «βήμα βήμα καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η διαφαινόμενη ανάκαμψη να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά». 

«Το μεγάλος μας στοίχημα είναι να μπει μπροστά η ατμομηχανή της οικονομίας χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος», είπε.

«Η Ελλάδα τούτη τη στιγμή αναδύεται δυναμικά μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης και ύφεσης αναβαθμίζοντας σταθερά τον ρόλο της ως πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.