Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα μιλά τη γλώσσα των αγορών - Free Sunday
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα μιλά τη γλώσσα των αγορών

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα μιλά τη γλώσσα των αγορών

«Αυτό που λείπει από τη χώρα είναι μια αποφασισμένη κυβέρνηση που θα καταστήσει την Ελλάδα παγκόσμιο επενδυτικό προορισμό. Μια κυβέρνηση που θα μιλάει τη γλώσσα των αγορών και όχι των συνιστωσών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Ευρωαραβικής Συνόδου. 

«Η σημερινή κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί. Η κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους αντί να περιορίσει τις δαπάνες», ενώ έκανε λόγο για «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις», «λάθος μείγμα πολιτικής» και «αμφισημίες» από την κυβέρνηση. 

«Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα, αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε όλα τα μέτωπα, μέσα από εάν πρόγραμμα του οποίου θα έχει πραγματική ιδιοκτησία και το οποίο θα εγκρίνει ο λαός με την ψήφο του», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι οι τραγικοί, όπως τους χαρακτήρισε, χειρισμοί του πρώτου εξαμήνου του 2015 «έφεραν το τρίτο, αχρείαστο, μνημόνιο και η Ελλάδα βυθίστηκε αναίτια σε έναν νέο κύκλο ύφεσης, με αποτέλεσμα τη βίαιη ανακοπή της ανάκαμψης του 2014», είπε.

«Η κοινωνία κουράστηκε από τα ψέματα, τον λαϊκισμό και την εξαπάτηση, γι αυτό και ζητάμε εκλογές, όχι από υπέρμετρη προσωπική φιλοδοξία», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «οι ενδείξεις συντείνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα είναι και τόσο μελλοντική» και εκτίμησε ότι πλησιάζει η στιγμή που θα αναλάβει η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας.