Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για να απαντήσει ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη - Free Sunday
Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για να απαντήσει ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για να απαντήσει ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη

Συνεδριάζει στις 10:30 το πρωί στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο, για να εξετάσει την κυβερνητική πορεία, σε μία προσπάθεια του πρωθυπουργού να αλλάξει η ατζέντα μετά τις αρνητικές προβλέψεις για την οικονομία και την ρύπανση του Σαρωνικού.

Την συνεδρίαση είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ για τον “συντονισμό των αρμοδιοτήτων των υπουργών” στις επενδύσεις, όμως στο μεταξυ το κλίμα επιβαρύνθηκε με τις υποθέσεις Eldorado, Fraport και Ελληνικό που έθεσαν σε αμφισβήτηση την επιλογή του για στροφή προς τις επενδύσεις.


Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να απαντήσει και σε όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στη ΔΕΘ, την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ως «ακόμη ένα δώρο στην κυβέρνηση». «Μέσα στο άγχος του να πείσει την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα να συνεχίζει να ελπίζει σε αυτόν, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε περισσότερο ως ατζέντης συμφερόντων και λιγότερο ως πολιτικός αρχηγός», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει σταθερά αδιόρθωτος: Αφού επί δύο χρόνια ζητούσε επίμονα εκλογές (!), που φυσικά δεν του "βγήκαν", σήμερα πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία θα στηρίξει τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις του που απευθύνονται στην κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Δηλαδή την ελίτ που έφερε τη χώρα στη χρεοκοπία. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για νέο, τέταρτο, μνημόνιο, διέπρεψε, για μια ακόμα φορά, στο ρόλο του ως πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων, επέδειξε τη μέγιστη δυνατή προθυμία του στις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, ενώ απέτυχε να πάρει αποστάσεις από την ακροδεξιά καλύπτοντας και πάλι τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η εισηγητική ομιλία του Πρωθυπουργού θα μεταδοθεί ζωντανά