Ομπάμα στην «Καθημερινή»: Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα - Free Sunday
Ομπάμα στην «Καθημερινή»: Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα

Ομπάμα στην «Καθημερινή»: Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», δεν παραλείπει για μια ακόμη φορά να εγκωμιάσει τις θυσίες των Ελλήνων, αλλά και την αυταπάρνηση με την οποία αντιμετώπισαν σε συνθήκες κρίσης το μαζικό προσφυγικό κύμα. 

Με θερμά λόγια για την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να προχωρήσουν οι αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις με δύσκολα και επώδυνα βήματα, συνοδεύει το νέο μήνυμα που στέλνει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσκληση, μιλά για τις θυσίες των Ελλήνων, και τονίζει πως για να είναι βιώσιμες οι μεταρρυθμίσεις, οι άνθρωποι χρειάζονται ελπίδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε πως μια ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, ώστε να δείξει ότι μπορεί να κάνει την οικονομία της να δουλέψει για όλους.

«Για αυτό θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνει.

Σχετικά με το προσφυγικό, εξήρε τη στάση των Ελλήνων, λέγοντας πως «ράγισε καρδιές» η γενναιοδωρία που έχουν επιδείξει, ενώ σημείωσε ότι, όσο η Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει με τάξη και ανθρώπινο τρόπο τους μετανάστες, θα έχει έναν φίλο και σύμμαχο.


Όσον αφορά στο θέμα της τρομοκρατίας, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως Ελλάδα και Ηνωμένες πολιτείες είναι στενοί εταίροι στην πάταξή της, ενώ για το Κυπριακό τόνισε πως οι προοπτικές για επίλυση είναι οι καλύτερες των τελευταίων χρόνων.