Αμετάβλητη διαφορά στις 10 μονάδες υπέρ της ΝΔ, στη νέα έρευνα της PRORATA - Free Sunday
Αμετάβλητη διαφορά στις 10 μονάδες υπέρ της ΝΔ, στη νέα έρευνα της PRORATA

Αμετάβλητη διαφορά στις 10 μονάδες υπέρ της ΝΔ, στη νέα έρευνα της PRORATA

Σταθερή διαφορά στις δέκα εκατοστιαίες μονάδες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PRORATΑ για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που καταγράφει το «ποσοστό δυνητικής επιρροής» των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34% των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%.

Στην αντίστοιχη έρευνα του Μαϊου της ίδιας εταιρείας, η ΝΔ ήταν στο 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%.

Αντίστοιχα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 14%, το ΚΚΕ 11%, το Ποτάμι 10%, η Ένωση Κεντρώων 8,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5% και οι ΑΝΕΛ 3%.

Στην έρευνα του Μαϊου, τα ποσοστά ήταν Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, Χρυσή Αυγή 9%, ΚΚΕ 9%, Ένωση Κεντρώων 8%, Ποτάμι 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%

Η σημερινή έρευνα καταγράφει πως η Λαϊκή Ενότητα έχει ποσοστό δυνητικής επιρροής 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3%.

Στη δημοσκόπηση αυτή, οι πολίτες απάντησαν ακόμα ότι παρακολουθούν τις δημοσκοπήσεις, σε ποσοστό 70% «πάντα» ή «μερικές φορές», όμως μόλις το 12% δήλωσε ότι επηρεάζεται από αυτές.

Στην έρευνα του Μαρτίου της ίδιας εταιρείας για την ίδια εφημερίδα, η ΝΔ στην δυνητική εκλογική επιρροή, συγκέντρωνε ποσοστό 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19% τον Μάρτιο.