Αρ. Μπαλτάς: Ακόμη έχω την απορία γιατί με έδιωξε ο Αλέξης Τσίπρας - Free Sunday
Αρ. Μπαλτάς: Ακόμη έχω την απορία γιατί με έδιωξε ο Αλέξης Τσίπρας

Αρ. Μπαλτάς: Ακόμη έχω την απορία γιατί με έδιωξε ο Αλέξης Τσίπρας

«Για την απομάκρυνσή επιτρέψτε μου μόνο να πω ότι μου έχει μείνει η απορία. Αλλά ως εκεί. Πάντως νομίζω πως δεν κατέστρεψα ούτε την Παιδεία, ούτε τον Πολιτισμό», δήλωσε σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο κ. Μπαλτάς.

Σε ερώτηση για το αν υπήρχαν ενστάσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τη θητεία του, δεν το απέκλεισε. «Πιθανόν. Αλλά δεν μπορούσα να γνωρίζω περισσότερα», απάντησε.

Ερωτώμενος για την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του, Παναγιώτη Δούρου, ο οποίος είναι αδερφός της Ρένας Δούρου, διευκρίνισε ότι o διευθυντής του γραφείου του δεν παραιτήθηκε αλλά «Του ζήτησα να φύγει με τη φράση ''δεν σου έχω πλέον εμπιστοσύνη". Είχαν προηγηθεί διάφορα περιστατικά κι είχαν συσσωρευτεί μέχρι σημείο κορεσμού...» ενώ πρόσθεσε ότι «για λόγους προστασίας του ίδιου και επειδή δεν χρειάζεται να δημιουργείται η αίοσθηση σκανδάλου, άφησα να εννοηθεί ότι πρόκειται για παραίτηση».

Ο κ. Μπαλτάς πρόσθεσε ότι είχε ενημερώσει την Περιφερειάρχη Αττικής για την απόφαση του. «Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι από τότε που απομακρύνθηκε ο Δούρος από το υπουργείο, τα έργα του ΥΠΠΟΑ με την Περιφέρεια άρχισαν να καθυστερούν και να εμφανίζουν προβλήματα», είπε με νόημα ο πρώην υπουργός.