Ο Τσίπρας δείχνει τον «άνθρωπο του» στη Θεεσαλονίκη - Free Sunday
Ο Τσίπρας δείχνει τον «άνθρωπο του» στη Θεεσαλονίκη

Ο Τσίπρας δείχνει τον «άνθρωπο του» στη Θεεσαλονίκη

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ για τη δημιουργία του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη που είχε με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς την 1η Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της ΔΕΘ και επανέλαβε και από το βήμα της.

Όπως είχε πει προς τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας θα επισκέπτεται τακτικά και ο ίδιος το γραφείο ώστε να έχει επαφή μαζί τους ενώ θα έχει και διεθνή διάσταση καθώς θα συναντάται με ηγέτες χωρών της περιοχής. Λίγες ημέρες μετά εγκαινιάζοντας τη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας είχε πει: «προχωράμε στη δημιουργία παραρτήματος του Πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη ώστε να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη πόλη-κέντρο για το σύνολο των Βαλκανίων».

Επικεφαλής του αναμένεται να τεθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου, γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα. Νοτοπούλου ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Πόλη» του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη την οποία στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης το 2014. Επίσης δραστηριοποιείται στα κοινωνικά κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης, με έμφαση στους πρόσφυγες και γενικότερα άτομα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Το τελευταίο διάστημα ήταν επιστημονική συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αρχή θα στελεχωθεί με έναν πολύ μικρό αριθμό συνεργατών ενώ χαμηλό θα είναι και το κόστος λειτουργίας του. Οι αρμοδιότητες του γραφείου δεν έχουν ξεκαθαριστεί ενώ θα υπάγεται απευθείας στο Μαξίμου και ειδικά στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, εκτός από νέες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την περιοχή της Θεσσαλονίκης θα έχει και ευρύτερες χωρικές αρμοδιότητες ως πρωθυπουργικό γραφείο και όχι μόνο για την περιοχή. Ωστόσο θα παρακολουθεί και την εδώ εξέλιξη του κυβερνητικού έργου και θα είναι ο σύνδεσμος Μαξίμου-Θεσσαλονίκης-Βόρειας Ελλάδας. Κάτι σαν το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης δηλαδή μόνο που εκεί, δηλαδή στο κεντρικό γραφείο στα αριστερά του 1ου ορόφου του Διοικητηρίου, κατοικοεδρεύει ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ, η υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Πηγή: Εφημερίδα  Θεσσαλονίκη