Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δηλώσει το κτίριο της Κουμουνδούρου και δεν πλήρωνε ΕΝΦΙΑ και φόρους - Free Sunday
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δηλώσει το κτίριο της Κουμουνδούρου και δεν πλήρωνε ΕΝΦΙΑ και φόρους

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δηλώσει το κτίριο της Κουμουνδούρου και δεν πλήρωνε ΕΝΦΙΑ και φόρους

Σε πλήρη επιβεβαίωση των καταγγελιών του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε το κτίριο της Κουμουνδούρου στις 14 Νοεμβρίου 2016, αναδρομικά από το 2001, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ανώνυμα χαρακτήρισαν το θέμα «ανύπαρκτο», λέγοντας ότι η υποβολή των δηλώσεων έγινε τώρα διότι το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα  του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και ως όφειλαν έκαναν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016.
Σύμφωνα με αυτά τα στελέχη, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου, ακολουθούσε τις πολιτικές δομές του χώρου (ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) και το ιδιοκτησιακό του καθεστώς ξεκαθάρισε μόλις το 2016.
Ο κ. Γεωργαντάς επικαλούμενος έγγραφα που οι υπεύθυνοι οικονομιών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια των κομμάτων, είχε πει ότι μόλις στις 14 Νοεμβρίου τα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος κατέθεσαν στην 6η εφορία Αθηνών 16 διαδοχικές δηλώσεις για κάθε έτος από το 2001.
Σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή, η μη υποβολή δηλώσεων επί τόσα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή πληρωμής του φόρου ακίνητης περιουσίας, του ενιαίου τέλους ακινήτων νομικών προσώπων, του ΕΝΦΙΑ κ.α.