Προταση της ΝΔ με τρεις άξονες για τη διανομή του υπερπλεονάσματος - Free Sunday
Προταση της ΝΔ με τρεις άξονες για τη διανομή του υπερπλεονάσματος

Προταση της ΝΔ με τρεις άξονες για τη διανομή του υπερπλεονάσματος

Τρεις άξονες αναμένεται να έχει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την διανομή του υπερπλεονάσματος σε «εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση και βιώνουν με μεγαλύτερο κοινωνικό πόνο τις συνέπειες από την καθήλωση της οικονομίας», όπως λένε στελέχη του κόμματος.

  • χορήγηση ενός εφάπαξ βοηθήματος προς όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ.

  • αποπληρωμή ενός μέρους από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε προμηθευτές

  • μείωση του τρέχοντος ΕΝΦΙΑ για όλους όσοι έχουν, με βάση εισοδηματικά κριτήρια, πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν


Η ανακούφιση από τον ΕΝΦΙΑ θα αφορά ακόμη και όσους τον κατέβαλαν ήδη στο σύνολό του, με εφάπαξ πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών, περιπτώσεις για τις οποίες η γαλάζια πρόταση θα προβλέπει συμψηφισμό με άλλες υποχρεώσεις των δικαιούχων της μείωσης.

Στελέχη της ΝΔ, υποστηρίζουν ότι «το υπερπλεόνασμα αποτελεί προϊόν υπερφορολόγησης, στάσης πληρωμών και μέτρων μιας απόδοσης» και κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να καλέσει την κυβέρνηση να ανοίξει κι εκείνη τα χαρτιά της και να αποκαλύψει τις προθέσεις της που, κρίνοντας από τις διαρροές κυβερνητικών στελεχών, στην Πειραιώς υποστηρίζουν ότι «έχουν ψηφοθηρικό χαρακτήρα».


Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε στο Παρίσι με τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Μακρόν Μπρούνο Λεμέρ, ο οποίος προβάλει ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον Γάλλο υπουργό το σχέδιο του με έμφαση στους στόχους για ανάπτυξη της οικονομίας και στις αναγκαίες επενδύσεις για να επιτευχθούν.