Τζανακόπουλος: Δεν υπερασπίζομαι τις πράξεις του Κουφοντίνα αλλά όχι οφθαλμόν αντί οφθαλμού - Free Sunday
Τζανακόπουλος: Δεν υπερασπίζομαι τις πράξεις του Κουφοντίνα αλλά όχι οφθαλμόν αντί οφθαλμού

Τζανακόπουλος: Δεν υπερασπίζομαι τις πράξεις του Κουφοντίνα αλλά όχι οφθαλμόν αντί οφθαλμού

Η νομοθεσία έχει τηρηθεί, είναι δικαίωμα του κρατούμενου η άδεια και δεν προϋποθέτει μεταμέλεια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε πως η δημοκρατία δεν πρέπει να εκδικείται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπερασπίζεται τις πράξεις Κουφοντίνα. 

Ακόμη, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δημιουργεί κλίμα κατατρομοκράτησης που οδηγεί σε καταστάσεις αυτοδικίας.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Η νομοθεσία έχει τηρηθεί και από εκεί και πέρα η απόφαση αυτή είναι, όπως είπαν και οι ίδιοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που πριν από λίγη ώρα η Ομοσπονδία τους εξέδωσε μια ανακοίνωση, αποτελούσε και αποτελεί ένα δικαίωμα του συγκεκριμένου κρατούμενου» και επισήμανε: «Η λογική της δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι μια λογική εκδικητικής τιμωρίας και όλο το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα όχι μόνο με την απόφαση του Συμβουλίου φυλακών για τον κ. Κουφοντίνα αλλά με έναν γενικευμένο παροξυσμό, έναν ηθικό πανικό ο οποίος επιχειρείται να προκληθεί που δεν βοηθάει στην οικοδόμηση ενός κλίματος ηρεμίας και ηπιότητας. Και ξέρετε ότι αυτή η επιχείρηση κατατρομοκράτησης την οποία καθοδηγεί η Νέα Δημοκρατία έχει διάφορους πολιτικούς λόγους για τους οποίους το κάνει αυτό. Ωστόσο δημιουργεί ένα κλίμα που σχεδόν θα έλεγε κανείς ότι πολιτικά νομιμοποιεί και καταστάσεις αυτοδικίας που δεν τιμούν την ελληνική δημοκρατία, δεν τιμούν τη χώρα μας, καταστάσεις τι οποίες θα έπρεπε να έχουμε αφήσει πίσω μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι: «Εγώ δεν πρόκειται να υπερασπιστώ ούτε τις πρακτικές, ούτε τις πράξεις, ούτε την ιδεολογία του κ. Κουφοντίνα. Αυτό το οποίο μπορώ να κάνω ως σχόλιο είναι ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση τηρήθηκε κατά γράμμα ο νόμος και τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις οι οποίες ορίζονται για τη χορήγηση της άδειας. Από εκεί και πέρα σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να διερμηνευθεί ως υποστήριξη ή ως δικαιολογία ή ως έμμεση καθ’ οιοδήποτε τρόπο, εν πάση περιπτώσει, νομιμοποίηση εγκληματικών ενεργειών, ιδεολογιών, πρακτικών ή πράξεων. Η δημοκρατική πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί στη βάση του κριτηρίου “οφθαλμός αντί οφθαλμού”. Αυτά τα πράγματα έχουν λήξει ως συζήτηση και ως, εν πάση περιπτώσει, αντιπαράθεση εδώ και 200 χρόνια και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να επιστρέφουμε σε τέτοιου τύπου εκδικητικές λογικές».