Με τον Ολάντ στο Άμπου Ντάμπι - Free Sunday
Με τον Ολάντ στο Άμπου Ντάμπι

Με τον Ολάντ στο Άμπου Ντάμπι

Επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα διάσκεψη συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία και στο  περιθώριο των εργασιών της, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ που χθες ανακοίνωσε την απόφαση του να μην διεκδικήσει ξανά την προεδρία της χώρας του, και με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Σύμφωνα με τις διαρροές από την Αθήνα, ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με τον Γάλλο πρόεδρο την πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης λίγο πριν από τη σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ανάμεσα στις 4 που θα επιστρέψει από το Άμπου Ντάμπι και στις 14 που θα φύγει στις Βρυξέλλες, μεσολαβεί ένα ταξίδι στην Ιερουσαλήμ για την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ με αντικείμενό την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.