Ο Τσίπρας προσπαθεί να ενισχύσει το διεθνές προφίλ του ενόψει συζήτησης για τη Σ.Αραβία - Free Sunday
Ο Τσίπρας προσπαθεί να ενισχύσει το διεθνές προφίλ του ενόψει συζήτησης για τη Σ.Αραβία

Ο Τσίπρας προσπαθεί να ενισχύσει το διεθνές προφίλ του ενόψει συζήτησης για τη Σ.Αραβία

Γεύμα με εκπροσώπους μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων αναμένεται να έχει σήμερα στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην γαλλική πρωτεύουσα για να παραλάβει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους από το γαλλικό περιοδικό Politique Internationale.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συνάντηση να αποτελέσει συνέχεια της αντίστοιχης που είχε με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Γαλλίας κατά την επίσκεψη του κ. Μακρόν στην Αθήνα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν είχε συζητήσει μαζί τους την κυβερνητική πρόθεση για διευκόλυνση της προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας.

Στο σημερινό γεύμα αναμένεται να συμμετέχουν ανάμεσα στους άλλους εκπρόσωποι των Suez, Philip Morris Frence, Nestle, Airbus, L’oreal, Societe Generale, Morgan Stanley, Black Rock, HSBC France, μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της Γαλλίας.

Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στη γαλλική πρωτεύουσα είχε πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale αλλά και την βράβευση του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες.

Αύριο, Παρασκευή το πρωί, ο πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, η οποία κανονίστηκε έπειτα από τις συνεννοήσεις.