Ντάισελμπλουμ και γαλλογερμανικές αποκλίσεις κατεβάζουν τις προσδοκίες για το χρέος - Free Sunday
Ντάισελμπλουμ και γαλλογερμανικές αποκλίσεις κατεβάζουν τις προσδοκίες για το χρέος

Ντάισελμπλουμ και γαλλογερμανικές αποκλίσεις κατεβάζουν τις προσδοκίες για το χρέος

Δεν θα συναφθεί σήμερα κάποια μεγάλη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν είχε εκφράσει την άποψη ότι το Eurogroup μπορεί να καταλήξει  σε συμφωνία για βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του βάρους του ελληνικού χρέους.

«Σήμερα το απόγευμα θα μιλήσουμε για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του βάρους του χρέους. Αυτά είναι σημαντικά μέτρα, μέτρα τα οποία θα έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα. Νομίζω ότι θα έχουμε μία συμφωνία για αυτά τα μέτρα», είπε ο Γάλλος υπουργός.

Από την πλευρά του  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι "η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών", εισαγωγή που παραπέμπει στην άποψη του κ.Σόϊμπλε για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία.

«Πιστεύω ότι για την Ελλάδα είναι ρεαλιστικό να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για να γίνουν ανταγωνιστικοί. Περί αυτού πρόκειται, τίποτα περισσότερο.  Για την Ελλάδα, είναι ένας μακρύς, δύσκολος δρόμος»,  δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Όσο η Ελλάδα κάνει βήματα προόδου και αναλαμβάνει τις ευθύνες της, το ίδιο θα κάνουν και οι  εταίροι της στην ευρωζώνη, είπε προσερχόμενος ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ.Μοσκοβισί προέβλεψε ότι θα υπάρξει σημαντική πρόοδος τόσο προς τη συμφωνία τεχνικού επιπέδου (staff level agreement) όσο και ως προς τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος που θα παρουσιάσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM).