Εικονικές αερομαχίες επιτείνουν την ένταση στο Αιγαίο - Free Sunday
Εικονικές αερομαχίες επιτείνουν την ένταση στο Αιγαίο

Εικονικές αερομαχίες επιτείνουν την ένταση στο Αιγαίο

Εμπλοκή στον αέρα είχαν σήμερα δυο ελληνικά και δύο τουρκικά μαχητικά F-16 τα οποία είχαν παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο, στην περιοχή μεταξύ Λέσβου-Χίου.

Τα τουρκικά μαχητικά αρνήθηκαν να σταματήσουν την παράτυπη πτήση παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής τα οποία απογειώθηκαν από την Σκύρο και σύμφωνα με πληροφορίες τα τουρκικά προκάλεσαν αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά.

Μετά την εμπλοκή το ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο για να επανέλθουν λίγο αργότερα και νοτιότερα και πάλι χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή μεταξύ Χιου και Σάμου, όπου τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής προσέγγισαν τα τουρκικά F-16 και οι Τούρκοι πιλότοι προκάλεσαν και δεύτερη εικονική αερομαχία.

Μετά την δεύτερη εικονική αερομαχία οι Τούρκοι πιλότοι κινήθηκαν νοτιοανατολικά πετώντας στην περιοχή των Δωδεκανήσων και βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου επιστρέφοντας στην τουρκική αεροπορική  βάση του Ντάλαμαν.