Δημοσιεύθηκαν τα απόρρητα έγγραφα - Free Sunday
Δημοσιεύθηκαν τα απόρρητα έγγραφα

Δημοσιεύθηκαν τα απόρρητα έγγραφα

«Νησί των Ανέμων»

Tα απόρρητα έγγραφα, που κατέθεσε χθες στη βουλή, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εκ μέρους των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εφημερίδας, Π.Λάμψια, μέχρι τις 10 τι πρωί, δεν είχε ενοχληθεί απο κανέναν για τη δημοσίευση απορρήτων εγγράφων

Σύμφωνα με την κ.Γεννηματά, τα έγγραφα δείχνουν μεθοδεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να υπογράψει την συμφωνία με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο για πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία την στιγμή που οι Σαουδάραβες δήλωναν πλήρη άγνοια για τις δραστηριότητές του.

Τα ίδια έγγραφα που επιχείρησε να καταθέσει στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ανδρέας Λοβέρδος την περασμένη εβδομάδα αλλά ο κ.Βούτσης δεν επέτρεψε την πρόσβαση τους από τους βουλευτές με συνοπτικές διαδικασίες καθώς εκτός των άλλων εμπλέκουν και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως πρόεδρο του ΚΥΣΕΑ, στην υπογραφή της συμφωνίας που αν και χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως Διακρατική, συνάφθηκε με τον Έλληνα ενδιάμεσο από το Κιλκίς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που συνυπογράφουν η Φώφη Γεννηματά αλλά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τα έγγραφα αφορούν:

α. Την ενημέρωση του πρέσβη της Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία κ. Πολυχρονίου προς τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, την 24η Αυγούστου, πως έρχονται στην Αθήνα οι πραγματικοί εκπρόσωποι της Σαουδικής Αραβίας, πως αν δεν επιθεωρήσουν αυτοί τα βλήματα δεν θα τα αγοράσουν και πως αυτοί είναι αρμόδιοι να υπογράψουν τη διακρατική συμφωνία.

β. Την απόφαση του ΚΥΣΕΑ του Φεβρουαρίου 2017 να υπογραφεί διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

γ. Την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να υπογραφεί η συγκεκριμένη συμφωνία (αυτή δηλαδή που γράφηκε τον Ιούνιο του 2017 με τον μεσάζοντα), στην οποία και επισυνάπτεται το κείμενο της συμφωνίας αυτής».

nea