Η εκκίνηση των πλειστηριασμών κρίνει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις στους θεσμούς - Free Sunday
Η εκκίνηση των πλειστηριασμών κρίνει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις στους θεσμούς

Η εκκίνηση των πλειστηριασμών κρίνει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις στους θεσμούς

Με την εκτέλεση 18 πλειστηριασμών ξεκινά σήμερα η ηλεκτρονική διαδικασία που έχει ως στόχο να προωθηθεί η αντιμετώπιση του ζητήματος των “κόκκινων δανείων” που δεν εξυπηρετούνται ενώ την ίδια στιγμή, συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών ετοιμάζουν δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, μία σε συμβολαιογραφικό γραφείο στις 12 και μία στο ειρηνοδικείο στις 2.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, σε έκτακτη συνεδρίαση του ανέστειλε την αποχή μετά από τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των μελών του.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18:00.

Στο σφυρί βγαίνουν δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων 3,5 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που αμερικανικά, τσέχικα, ιταλικά και σκανδιναβικά funds αγοράζουν τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται καθώς ο SSM έχει δεσμεύσει τις τράπεζες να πουλήσουν κόκκινα δάνεια ύψους 12,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019.
Η Τράπεζα Πειραιώς προγραμματίζει τις επόμενες εβδομάδες την πώληση του «Arctos», πακέτου μη εξασφαλισμένων καταναλωτικών δανείων και οφειλών από πιστωτικές κάρτες ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ, και η Εθνική προετοιμάζεται να πουλήσει δύο πακέτα προβληματικών δανείων μέχρι τον Απρίλιο.

ΟΙ πρώτοι δέκα πλειστηριασμοί

  • Μεζονένα 320 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά με τιμή πρώτης προσφοράς στα 698.915 ευρώ. Μαζί και δύο θέσεις στάθμευσης, με τιμή 10.000 ευρώ έκαστη, που ανεβάζουν τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς στα 718.915 ευρώ.
  • Υπόγειο πάρκινγκ 5 θέσεων επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Νέο Ψυχικό έναντι 9.500 ευρώ έκαστη (συνολικά δηλαδή 47.500 ευρώ).
  • Οικόπεδο 518,75 τ.μ. στο Μορτερό της Νέας Ερυθραίας, επί του οποίου υπάρχει ισόγεια οικία 81,3 τ.μ. καθώς και κατάστημα με πατάρι με τιμή πρώτης προσφοράς τα 200.000 ευρώ.
  • Οικόπεδο 545,92 τ.μ. στον Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με τιμή πρώτης προσφοράς 206.050 ευρώ
  • Τρία οικόπεδα στην Μαγούλα Ναυπλίου, για τα οποία δεν αναγράφεται η τιμή πρώτης προσφοράς .