Ούτε το μέρισμα απέδωσε στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ... - Free Sunday
Ούτε το μέρισμα απέδωσε στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ...

Ούτε το μέρισμα απέδωσε στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ...

 

Ελαφριά μείωση της διαφοράς στη δυνητική εκλογική επιρροή δείχνει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο «Σφυγμός» του Νοεμβρίου της Prorata που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί το προβάδισμα στην εκτίμηση δυνητικής εκλογικής επιρροής, (στους πολίτες που δηλώνουν πιθανότητα πάνω από 50% να τον ψηφίσουν στις εκλογές) ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μειώσει ελαφρώς την διαφορά.

Στη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5% , ενώ η Ν.Δ. 33% ενώ εντυπωσιακή είναι η άνοδος για το Κίνημα Αλλαγής (ΔΗΣΥ-Ποτάμι), το οποίο εκτοξεύεται στο 18% (από 14% τον Σεπτέμβριο), μια εξέλιξη που προφανώς συνδέεται με τις πρόσφατες διαδικασίες ενοποίησης του χώρου της Κεντροαριστεράς, ενώ εξίσου ανοδικά κινείται το ΚΚΕ.

Στο σύνολο του δείγματος που αφορά τη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων, προηγείται η Ν.Δ. με ποσοστό 33% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 18%, το ΚΚΕ με 14,5%, η Χρυσή Αυγή και η Ενωση Κεντρώων με 7,5%, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί το προβάδισμα στην εκτίμηση δυνητικής εκλογικής επιρροής, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μειώσει ελαφρώς την «ψαλίδα». Σε κάθε περίπτωση, τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι πολίτες που δηλώνουν συνολικά απογοητευμένοι από τα κόμματα.