Από Νίσυρο, Βρυξέλλες μέσω Θεσσαλονίκης και απο εκεί Βερολίνο - Free Sunday
Από Νίσυρο, Βρυξέλλες μέσω Θεσσαλονίκης και απο εκεί Βερολίνο

Από Νίσυρο, Βρυξέλλες μέσω Θεσσαλονίκης και απο εκεί Βερολίνο

Τη Νίσυρο θα επισκεφθεί αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απ' όπου θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, για να ασκήσει τα καθήκοντα του από το γραφείο του πρωθυπουργού. Την Τετάρτη από τη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί στις Βρυξέλλες. 

Στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνει η επόμενη συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη ο κ.Τσίπρας   θα έχει πρόγευμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.  

 Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο κ.Τσίπρπας θα συμμετάσχει στο συνέδριο του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει γεύμα εργασίας στην καγκελαρία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, 'Ανγκελα Μέρκελ. Αργότερα θα συναντήσει και τον Γερμανό αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων.

Το πρωί του Σαββάτου θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα.