Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεγάλη μας λαϊκή παράταξή μιλάει σε όλους τους Έλληνες - Free Sunday
Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεγάλη μας λαϊκή παράταξή μιλάει σε όλους τους Έλληνες

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεγάλη μας λαϊκή παράταξή μιλάει σε όλους τους Έλληνες

Με το σύνθημα «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» ξεκίνησε την ομιλία του στο 11ο συνέδριο της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στέλνει το μήνυμά του: Είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και περήφανη. Έτοιμοι να φέρουμε ξανά στον τόπο μας ελπίδα, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Είμαστε σήμερα όλοι εδώ. Άνθρωποι από κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Παλιά δοκιμασμένα στελέχη μας. Πρωταγωνιστές στις μεγάλες μας νίκες. Που σήκωσαν στους ώμους τους την παράταξη στις δύσκολες στιγμές της. Σας ευχαριστώ και σας καλωσορίζω! Είναι μαζί μας νέοι φίλοι, που ενισχύουν καθημερινά τις τάξεις μας, βλέποντας τη Νέα Δημοκρατία ως την μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τις προσδοκίες των Ελλήνων. Τους ευχαριστώ και τους καλωσορίζω! Είναι μαζί μας διακεκριμένοι προσκεκλημένοι που θα μιλήσουν και θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους.

Η παρουσία τους και μόνον επιβεβαιώνει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που ανοίγεται στην κοινωνία, σπάει τα στεγανά, ανανεώνεται και προχωρά. Τους ευχαριστώ θερμά και τους καλωσορίζω! Είναι μαζί μας οι νέοι της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ που δίνουν καθημερινούς αγώνες στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., συχνά κόντρα σε δυνάμεις βίας και ανομίας. Τους ευχαριστώ και τους καλωσορίζω! Είναι μαζί μας εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών ομάδων, συνδικαλιστικών ενώσεων. Είναι μαζί μας επιστήμονες, επαγγελματίες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, νοικοκυρές, άνεργοι. Όλοι όσοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της μεγάλης λαϊκής παράταξής μας. Μιας παράταξης που μιλάει σε όλους τους Έλληνες. Κάθε ηλικίας, μόρφωσης, επαγγέλματος ή εισοδήματος. Για όλους αυτούς είμαστε σήμερα εδώ. Γιατί εμείς στο πρόσωπο κάθε Έλληνα βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους μας και όχι ταξικούς εχθρούς», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στους πρώην προέδρους του κόμματος και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Κώστας Καραμανλής. Που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία μετά από 11 χρόνια, ξαναδίνοντάς της ισχυρό λαϊκό έρεισμα. Που στις δύσκολες στιγμές είπε αλήθειες. Ο Αντώνης Σαμαράς. Που κράτησε την Ελλάδα όρθια, μέσα στην Ευρώπη και αν ολοκλήρωνε τη θητεία του, σήμερα η πατρίδα μας θα ήταν πολύ καλύτερη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Που βρέθηκε στην ηγεσία της παράταξης σε μια κρίσιμη στιγμή της. Και απέδειξε ότι είναι πάντα μαχητής στα δύσκολα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Όλοι μαζί δίνουμε μήνυμα νίκης, ενότητας, μαχητικότητας. Προσήλωσης και πίστης σε μια παράταξη που τους τίμησε και την τίμησαν».

Αναφερόμενος στον βασικό σκοπό του Συνεδρίου ο πρόεδρος της Νεάς Δημοκραατίας είπε: «Να αναδείξουμε τις πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα για την οριστική έξοδο από την κρίση. Να επικαιροποιήσουμε και να οριοθετήσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό. Να επικυρώσουμε τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής μας, τις αρχές και τις θέσεις με τις οποίες είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε την Ελλάδα. Να δείξουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

Να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα, την ανικανότητα και τη φαυλότητα των σημερινών κυβερνόντων. Να αποδείξουμε και στους πιο καχύποπτους ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτός ο στόχος δεν είναι μόνο κομματικός. Είναι εθνικός.  Γιατί αφορά  το ίδιο το μέλλον της πατρίδας μας. Για αυτή την προσπάθεια συνδράμουν με αίσθημα ευθύνης και πολλοί σημαντικοί άνθρωποι που δεν είναι κατ’ ανάγκη μέλη ή ψηφοφόροι μας. Αυτή είναι μια μεγάλη κατάκτηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής διεύρυνσης και ανανέωσης που επί δύο χρόνια υλοποιούμε»

«Γι’ αυτό και το 11ο Συνέδριό μας είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας στην ελληνική κοινωνία. Είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Με ξεκάθαρες προτεραιότητες. Με συνεκτικό σχέδιο. Και με κατάλληλους ανθρώπους που θα το εφαρμόσουν», κατέληξε ο Κυριάκης Μητσοτάκης.

.