Σύμβουλος του Ερντογάν κλιμακώνει επικίνδυνα τις απειλές για το Αιγαίο - Free Sunday
Σύμβουλος του Ερντογάν κλιμακώνει επικίνδυνα τις απειλές για το Αιγαίο

Σύμβουλος του Ερντογάν κλιμακώνει επικίνδυνα τις απειλές για το Αιγαίο

 

Σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση της εντασης στο Αιγαίο προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής των συμβούλων του Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα, Yigit Bulut.

«Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο», είπε ο κ.Μπουλουτ, σε μία αναφορά που περιλαμβάνει εμφανώς τον Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο σύμβουλος του κ.Εντογάν δίνει συνέχεια στο περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα Ίμια, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 1996 σκοτώθηκαν οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Εκτορας Γιαλοψός όταν ο κ.Καμμένος έριξε στεφάνι.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, τουρκικά πλοία έκαναν ελιγμούς ώστε να παρεμποδίσουν την κανονιοφόρο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να προσεγγίσει τα Ιμια, ωστόσο το ΓΕΝ διέψευσε την εκδοχή της Άγκυρας λέγοντας πως όσα διακινούνται στα τουρκικά ΜΜΕ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Φόβους για ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στον απόηχο της έντασης στα Ίμια, είχε εκφράσει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθηνα, Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξη του την Τρίτη στον ΣΚΑΪ.

«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα... Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας» προειδοποίησε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.