Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζήτησαν 17 Τούρκοι δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι - Free Sunday
Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζήτησαν 17 Τούρκοι δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι

Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζήτησαν 17 Τούρκοι δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι

 

Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζήτησαν από τις αρχές της Χίου.17 τούρκοι πολίτες, οι οποίοι χθες Καθαρά Δευτέρα το μεσημέρι αποβιβάστηκαν από φουσκωτή λέμβο στην Παναγιά Οινουσσών. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 6 άνδρες, 7 γυναίκες και 4 παιδιά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο politischios.gr, πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν.

Αμέσως μετά την αποβίβαση, οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση και κατά πάγια τακτική αναμένεται να μεταφερθούν στην Αθήνα, όπου και θα εξεταστούν οι αιτήσεις τους.

Συνολικά υπολογίζεται πως από την αρχή της τελευταίας κρίσης στην Τουρκία, δηλαδή το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2014, έχουν ζητήσει άσυλο από την χώρα μας συνολικά 1.500 Τούρκοι πολίτες.
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα:

«Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου»