Μηνύσεις Βενιζέλου- Άδωνι για Novartis, συμμορία με επικεφαλής τον Τσίπρα καταγγέλλει ο Λοβέρβος - Free Sunday
Μηνύσεις Βενιζέλου- Άδωνι για Novartis, συμμορία με επικεφαλής τον Τσίπρα καταγγέλλει ο Λοβέρβος

Μηνύσεις Βενιζέλου- Άδωνι για Novartis, συμμορία με επικεφαλής τον Τσίπρα καταγγέλλει ο Λοβέρβος

 

Μήνυση για την υπόθεση της Novartis κατέθεσε σήμερα Τρίτη το πρωί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει «ακραία θεσμική αθλιότητα», τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση.

Η μήνυση του κ.Βενιζέλου αφορά τον έναν από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ο οποίος τον αναφέρει ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκτάσταση των εισαγγελικών λειτουργιών,

Λίγο αργότερα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, 'Άδωνις Γεωργιάδης έγινε ο τέταρτος πολιτικός, το όνομα του οποίου αναφέρεται από τους μάρτυρες που καταθέτει μήνυση εναντίον τους, χαρακτηρίζοντας τους ψευδομάρτυρες.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται  συνολικά τα ονόματα δέκα πολιτικών προσώπων. Απο αυτά μηνύσεις έχουν ήδη καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που στρέφεται κατά του πρωθυπουργού, του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης και δικαστικών λειτουργών και ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε «αρχισυμμορίτη» της υπόθεσης Novartis τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες του κ. Τσίπρα παραπέμπουν σε άρθρα του ποινικού κώδικα που αφορούν τη σύσταση συμμορίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε λόγο για «100% σκευωρία» και προσέθεσε πως «αύριο στη Βουλή θα αποδειχτεί ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα “σκηνικό” που έχει στήσει η κυβέρνηση».

Η μήνυση Βενιζέλου:

 

Οπως αναφέρει κ. Βενιζέλος σε δήλωσή του «ψέλλισε, το όνομά μου κατά τρόπο αυταπόδεικτα ψευδή. Στρέφομαι όμως και κατά των αυτουργών και των συνεργών μιας σειράς εγκλημάτων που έχουν βαρύ θεσμικό χαρακτήρα». Πρόσθεσε ότι «η κραυγαλέα ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση είναι το λιγότερο. Διεπράχθη σε βάρος μου κατάχρηση εξουσίας με τη νομική έννοια του όρου. Με εξέθεσαν σε δίωξη, ενώ γνώριζαν όχι απλώς ότι είμαι αθώος αλλά παντελώς άσχετος με την υπόθεση».

Ο πρωην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι «αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες βδομάδες έχουν προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό και υπουργούς του ένα χρόνο πριν. Η κυβέρνηση αντιποιείται εισαγγελικά και δικαστικά καθήκοντα. Προαναγγέλλει, προετοιμάζει, οργανώνει, παρεμβαίνει, αξιολογεί, προωθεί».

«Πρόκειται για σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου για να αλλοιωθούν θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματός μας, όπως η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», επισημαίνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το 2012-2014.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «αυτό το οποίο συμβαίνει στο χώρο της δικαιοσύνης, δηλαδή η θεσμική τερατογένεση μέσα από τη μείξη δικαιοσύνης και πολιτικής, είναι ζήτημα πολύ σοβαρότερο και από την αποτυχία της λεγόμενης καθαρής εξόδου στην οικονομία, κι από τις διολισθήσεις στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων και της εξωτερικής πολιτικής».

Κατέληξε λέγοντας ότι «τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος. Αλλά φεύγοντας καταστρέφουν τις γέφυρες και ναρκοθετούν τον τόπο. Εμείς ως υπεύθυνοι πολίτες πρέπει να αντισταθούμε, πρέπει να αγωνιστούμε για τους θεσμούς, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την προοπτική των παιδιών μας».