Κάλπες για Κουρουμπλή και Ξανθό προτείνει η αντιπολίτευση - Free Sunday
Κάλπες για Κουρουμπλή και Ξανθό προτείνει η αντιπολίτευση

Κάλπες για Κουρουμπλή και Ξανθό προτείνει η αντιπολίτευση

Κάλπη για την εμπλοκή του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ως πρώην υπουργού Υγείας, στο θέμα της Novartis, πρότεινε η ΝΔ κατά την έναρξη της συνεδρίασης της βουλής για την υπόθεση NOVARTIS ενώ το Κίνημα Αλλαγής πρότεινε κάλπη και για τον νυν Υπουργός Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Τις εντάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την τοποθέτηση των 10 καλπών, εξέφρασαν ο εισηγητής Μάκης Βορίδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Δένδιας ενώ το θέμα έθεσαν από πλευράς του Κινήματος Αλλαγής και εισηγητής Θόδωρος Παπαθεοδώρου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιάννης Κουτσούκος.

«Ο κ. Κουρουμπλής είναι εμπλεκόμενος; Γιατί δεν έχουμε 11 κάλπες; Δεν έχουμε, γιατί για τον κ. Κουρουμπλή η πρόταση είναι πρόταση συγκάλυψης» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης από τη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντάσσεται στη «σκευωρία», μέρος της οποίας είναι «τρεις κουκουλοφόροι μάρτυρες» και γι΄αυτό στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν διατυπώνονται συγκεκριμένες κατηγορίες.  Συνεπώς, πρέπει να στηθεί μια κάλπη περί της αρμοδιότητας της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, είπε ο Μάκης Βορίδης,

«Υποστηρίζουμε ότι η πρόταση για Προανακριτική είναι παντελώς ανυπόσταση και άκυρη. Το 1ο αδίκημα περιγράφεται. Το 2ο δεν περιγράφεται, ενώ ο Π. Κουρουμπλής αναφέρεται με τα αρχικά του, όχι ονομαστικά.

Θέλετε να συστήσουμε μια προκαταρκτική; Να το κάνουμε, για όλους, για όλα τα αδικήματα. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, με όλους τους μάρτυρες. Ποιοι είναι και γιατί τους προστατεύουμε;», είπε ο κ.Παπαθεοδώρου.

«Εμείς προτείνουμε να έχει άπλετο χρόνο η επιτροπή για να διερευνήσει. Οι κάλπες θα έπρεπε να είναι 12. Η υπόθεση αφορά την πολιτική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένων των Κουρουμπλή και Ξανθού. Θέλουμε προανακριτική επί της ουσίας», είπε ο Γιάννης Κουτσούκος.