Το FBI δεν ερευνά την Novartis στην Ελλάδα, επαναλαμβάνει η πρεσβεία των ΗΠΑ - Free Sunday
Το FBI δεν ερευνά την Novartis στην Ελλάδα, επαναλαμβάνει η πρεσβεία των ΗΠΑ

Το FBI δεν ερευνά την Novartis στην Ελλάδα, επαναλαμβάνει η πρεσβεία των ΗΠΑ

Σε επιβεβαίωση της αναφοράς του του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι οι ελληνικές έρευνες για τη Novartis «είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ», προχώρησε αργά χθες το βράδυ, εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

Είχε προηγηθεί διαρροή κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με τους οποίους, κατά την επικοινωνία με διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού «ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis»

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Στο non paper του Μεγάρου Μαξίμου αναφερόταν ότι «σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis. Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία εκδόθηκε μετά την συνάντηση Μητσοτάκη -Πάιατ, ο αμερικανός πρέσβης είχε πει ότι «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Λίγο αργότερα μάλιστα, ο Πρέσβης επιβεβαίωσε τις πηγές της Πειραιώς, κάνοντας retweet από τον προσωπικό του λογαριασμό, την σχετική είδηση που μετέδωσε ο ANT1.