Συμμόρφωση της κυβέρνησης στους πλειστηριασμούς διαπιστώνουν οι θεσμοί - Free Sunday
Συμμόρφωση της κυβέρνησης στους πλειστηριασμούς διαπιστώνουν οι θεσμοί

Συμμόρφωση της κυβέρνησης στους πλειστηριασμούς διαπιστώνουν οι θεσμοί

Πρόοδο στην «εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών», στην Ελλάδα, διαπιστώνει η έκθεση συμμόρφωσης που υποβλήθηκε σήμερα το πρωί στα μέλη του Euroworking Group, στα οποία προτείνει να αξιολογήσουν αυτό το προαπαιτούμενο ως «ολοκληρωμένο» και άρα να προχωρήσουν στην έγκριση της εκταμίευσης της δόσης.

«Εκτός από την υιοθέτηση της συμφωνημένης νομοθεσίας οι πλειστηριασμοί γίνονται ηλεκτρονικά ενώ η ροή εκτέλεσης των πλειστηριασμών έχει αυξηθεί ενώ η γεωγραφική κάλυψή τους στις περιφέρειες της Ελλάδας έχει επεκταθεί τις τελευταίες εβδομάδες» αναφέρεται στην έκθεση συμμόρφωσης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο επιβεβαίωσε την υποβολή της έκθεσης και προσέθεσε ότι «η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτουμένων επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα και στη συνεχή μεταρρυθμιστική προσπάθεια»

Η δήλωση του κ.Σεντένο έχει ως εξής:

«Πληροφορήθηκα ότι σήμερα το EWG διαπίστωσε πως όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος έχουν ολοκληρωθεί.

Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτουμένων επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα και στη συνεχή μεταρρυθμιστική προσπάθεια».